Cristian Ianza și Sorina Țibacov expun la Galeria de artă Corvin din Hunedoara

Home Cultură Cristian Ianza și Sorina Țibacov expun la Galeria de artă Corvin din Hunedoara
Cristian Ianza și Sorina Țibacov expun la Galeria de artă Corvin din Hunedoara

În organizarea Filialei Hunedoara a Uniunii Artiștilor Plastici, Fundației Ianza Art Inter-Cultural și Primăriei municipiului Hunedoara, la Galeria de artă ”Corvin” din municipiul Hunedoara va avea loc o dublă expoziție personală de artă plastică, semnată de doi remarcabili artiști români. Este vorba despre Cristian Sergiu Ianza, care prezintă cu acest prilej o colecție de artă cu exponate din ceramică și sculptură, precum și de Sorina Țibacov, care prezintă cu acest prilej o expoziție de pictură.

Vernisajul expoziției este programat pentru data de 23 iunie 2022, ora 18,00 la Galeria de artă ”Corvin” din Hunedoara, participarea fiind gratuită pentru publicul iubitor de artă.

Cristian Sergiu Ianza este Absolvent al Academiei Naționale de Artă Nicolae Grigorescu, București, secția ceramică, promoția 1985, membru al U.A.P. din România,, membru IAA-AIAP UNESCO, membru BBK-Germania. Cu toate că este descendentul unei vechi familii italiene din Padova dar având și descendenți de origine germană, Cristian Sergiu Ianza este și rămâne un artist hunedorean pasionat de ceramică și sculptură, recunoscut și apreciat atât în țară cât și peste graniță pentru arta sa.

Sorina Țibacov a studiat pictura a Universitatea din Iași, iar după absolvire a fost repartizată la Curtea de Argeș, de unde a venit mai apoi la Alba Iulia, locul în care trăiește și în care și-a desăvârșit creația plastică. Membru al UAP din România, Sorina Țibacov este un pictor ale cărei creații fascinează prin fluiditate și colorit, dar și printr-un stil de creație absolut original.

Reuniunea expozițională a celor doi artiști plastici are și câteva puncte comune în activitatea acestora, atât Cristian Sergiu Ianza cât și Sorina Țibacov fiind membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din București, iar în prezent ambii trăiesc și creează în capitala istorică a României Mari, la Alba Iulia.