De ”Ziua Dunării”, Avram Iancu înoată la București, pe Dâmbovița, în scop caritabil

Home Stiri la zi De ”Ziua Dunării”, Avram Iancu înoată la București, pe Dâmbovița, în scop caritabil
De ”Ziua Dunării”, Avram Iancu înoată la București, pe Dâmbovița, în scop caritabil

După ce anul trecut, apreciatul sportiv din Valea Jiului, Avram Iancu a înotat în râul Dâmbovița timp de 24 de ore pentru a sprijini copiii speciali, pe data de 29 iunie 2022, de ”Ziua Internațională a Dunării”, istoria se repetă! Avram Iancu va face cel mai mare val de bine, înotând 12 ore în râul Dâmbovița, dedicând acest gest copiilor speciali ai Lumii CONIL. Miercuri, 29 iunie, între orele 9:00-21:00, Avram Iancu se va afla într-o competiție cu el însuși, în fața dorinței arzătoare de a ajuta Asociația CONIL să strângă fondurile necesare pentru ca un număr impresionant de 100 de copii cu nevoi speciale să poată beneficia de programe gratuite de recuperare prin artă, sport, muzică și digitalizare.

Singurul om din lume care a traversat Dunărea înot, de la izvoare la vărsare, fără costum de neopren, va înota chiar de Ziua Internațională a Dunării, în râul Dâmbovița, și va elibera un mesaj în apele Dâmboviței, un mesaj de la copii pentru copii, care să ajungă până în apele Dunării! ”Râul Dâmbovița devine miercuri locul în care pornesc un val de bine dedicat prietenilor mei, copiii cu nevoi speciale din Asociația CONIL. Timp de 12 ore, voi înota fără oprire, susținând proiectul CONIL –Transformăm orice dizabilitate în abilitate, participând la Swimathon București 2022. Mi-am propus ca în valul de bine dedicat copiilor speciali să adun cât mai mulți oameni frumoși și generoși alături de care să ating obiectivul financiar setat în campanie, 5.000 lei. N-aș fi acceptat provocarea dacă n-aș fi tată a 3 copii. Ca părinte știu ce însemnă cheltuielile necesare unor copii sănătoși. Nici nu vreau să-mi imaginez greutățile pe care le întâmpină părinții a căror copii au probleme de sănătate”, a declarat Avram Iancu.

Iar pentru că Avram Iancu nu este numai un temerar înotător și polisportiv, ci și un pasionat bibliotecar, poate nu este deloc întâmplător faptul că el va porni în această cursă caritabilă, în mod simbolic, chiar din fața Bibliotecii Naționale a României, iar între cei care-i vor ține pumnii încă de la momentul startului se vor afla numeroși colegi bibliotecari în frunte chiar cu directorul Bibliotecii Naționale a României, reputatul istoric Adrian Cioroianu. ”Nu puteam să aleg un loc mai bun pentru a-mi începe aventura caritabilă, întrucât startul se va da chiar în fața Bibliotecii Naționale, acest Templu al cunoașterii, unde voi fi încurajat și de colegii mei de breaslă, bibliotecarii. Mai mult, voi fi lansat la apă de către istoricul Adrian Cioroianu, Directorul Bibliotecii Naționale”, a mai spus Avram Iancu.

Toți cei care doresc să susțină proiectul de sprijin al Asociației CONIL pot fi alături de Avram Iancu în această nouă cursă sportivă cu caracter caritabil. Sportivul din Petroșani apreciază că orice susținere morală a demersului său contează enorm, dar e de părere că pentru a face ca valul său de bine pentru micuții speciali de la Asociația CONIL să fie unul încununat de un real succes, orice donație este binevenită. Donațiile pot fi făcute direct accesând linkul: https://swimathonbucuresti.ro/echipa/avram-iancu

”Donează oricât, orice sumă contează!! Oceanul binelui este format picătură cu picătură! Dacă nu poți dona, te rugăm ca măcar să distribui evenimentul mulțumindu-ți anticipat. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre acest eveniment sau ai vrea să știi mai multe metode prin care poți ajuta micuții atipici ai Lumii CONIL, ne poți contacta la numărul de telefon 0784412222, sau pe mail, la adresa office@conil.ro. Nu-mi mai rămâne decât să mulțumesc sponsorilor mei care fac posibilă această acțiune, dar și obiectivele majore ale acestui sezon de înot pe care îl declar…DESCHIS”, a mai spus sportivul Avram Iancu.