Adrian Ahrițculesei a cucerit și piscul vulcanic Damavand din Iran

Home Stiri la zi Adrian Ahrițculesei a cucerit și piscul vulcanic Damavand din Iran
Adrian Ahrițculesei a cucerit și piscul vulcanic Damavand din Iran

Vin vești bune din Iran, acolo unde temerarul alpinist petroșenean Adrian  Ahrițculesei a reușit să ajungă pe vârful vulcanului Damavand, la cota de înălțime 5609 metri. De data aceasta, Adriah Ahrițculesei nu a fost singur în această expediție, alături de acesta aflându-se și alți doi pasionați montaniarzi din Valea Jiului, Ștefan Adrian Jurcă din Petroșani și Csaba Ilie-Silveșan din Lupeni.

Vestea acestui nou succes repurtat de alpinistul Adrian Ahrițculesei a fost adusă de Costel Avram, cel care a susținut expediția din Iran a celor trei sportivi din Valea Jiului. ”În urmă cu doar câteva minute am primit marea veste – alpinistul Adrian Ahrițculesei din Petroșani este la 5609 metri, pe vârful Damavand din Iran! Alături de el se află Ștefan Adrian Jurcă din Petroșani și Csaba Ilie-Silveșan din Lupeni. Îi felicit pentru această nouă performanță care ne arară că sportivii hunedoreni sunt, la propriu și la figurat, la înălțime!”, a spus Costel Avram.

Pentru Adrian Ahrițculesei piscul Damavand din Iran este al șaselea vârf cucerit, din așa-numitul Circuit al celor șapte vulcani, pe care acesta și-a propus să-l ducă la bun sfârșit. Lui Adrian Ahricuțilesei îi mai rămâne acum doar un singur hot de trecut, în Antarctica, pe Mount Sidley, de 4285 de metri, pentru a completa circuitul și pentru a-și înscrie numele alături de puținii sportivi de pe mapamond care au reușit să finalizeze cu succes circuitul montan ”Seven Vulcanoes”.

Felicitări, Adrian Ahrițculesei pentru această nouă reușită ! Și felicitări ortacilor acestuia, Ștefan Adrian Jurcă și Csaba Ilie-Silveșan, pentru curajul și ambiția de a i se alătura în ascensiunea vulcanului Damavand din Iran.