Aurul olimpic european la geografie, câștigat de o elevă din Hunedoara

Home Educație Aurul olimpic european la geografie, câștigat de o elevă din Hunedoara
Aurul olimpic european la geografie, câștigat de o elevă din Hunedoara

Elevii deosebit de implicaţi, pentru care şcoala este o pasiune, iar nevoia de a descoperi, de a şti mai mult primează, ne fac cinste și ne onorează.

Un exponent al acestor calități este și hunedoreanca Andreea Șoie, elevă în clasa a IX-a la Colegiului Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara. Aceasta a participat la finalul acestei luni la Olimpiada Europeană de Geografie – EGeo de la Belgrad, de unde s-a întors cu aurul olimpic la categoria juniori.

”Multe felicitări pentru eleva noastră de aur! Admirație și respect pentru doamna profesoară Mihaela Sopincean, coordonatorul Andreei, dar și pentru părinții săi! Hunedoara are elevi și profesori de valoare! Iar medalia de aur obținută la Olimpiada Europeană de Geografie – EGeo este confirmarea faptului că eforturile acestei eleve pasionate de geografie, eforturi susținute necondiționat de părinții săi minunați și de doamna profesoară Mihaela Sopincean au dat roade. Suntem încântați de acest rezultat de top al școlii hunedorene”, a declarat prof.dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general al ISJ Hunedoara.

Olimpica de aur a județului Hunedoara a fost întâmpinată la revenirea în țară nu doar de părinți și profesori, ci și de președintele CJH, Laurențiu Nistor, care a dorit să o felicite personal pentru această performanță. ”Mi-a făcut o deosebită plăcere să o întâmpin, în această dimineață, la întoarcerea acasă, pe Andreea Șoie, elevă din Hunedoara, care a câștigat medalia de aur la Olimpiada Europeană de Geografie. A fost o întâlnire emoționantă, care îmi dă speranța că sistemul educațional românesc poate oferi elevilor cadrul necesar pentru a face performanță”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Olimpiada Europeană de Geografie – EGeo s-a desfășurat, în perioada 24-30 iunie 2022,în Serbia, în organizarea Facultății de Geografie de la Universitatea din Belgrad.