Premiu de excelență pentru Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani

Home Educație Premiu de excelență pentru Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani
Premiu de excelență pentru Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani

Odată cu soluționarea contestațiilor de la examenul de Bacalaureat din acest an, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani și-a consolidat poziția de lider al unităților de învățământ liceal din județul Hunedoara obținută în urma criteriului de promovabilitate a acestui examen, care este în acest an de 100%.

Performanța a fost evident remarcată nu doar de cei direct interesați, ci și de întreaga comunitate locală din Valea Jiului, iar pentru a marca în mod corespunzător acest lucru primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi i-a invitat la sediul administrației locale de la Petroșani pe cei mai buni dintre absolvenții Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, pentru a-i felicita personal. În plus, directorului instituției de învățământ, prof. Alexandru Lăutaru i-a fost înmânată și o ”Diplomă de excelență” emisă de Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani, pentru performanțele obținute în acest an de elevii săi și, bineînțeles, de corpul profesoral.

La mica festivitate de la Primăria Petroșani au participat primii cinci absolvenți ai acestui Colegiu, după media obținută la examenul național de Bacalaureat 2022, respectiv: Mălina Ceuță, Alexandru Nuță, Antonia Baboș, Iarina Chiuzan, Jaqueline Matyus, precum şi profesori ai absolventilor care au obtinut nota 10 la disciplina predata, respectiv: Florica Teleche, Marius Nechitam, Cristina Marioane, Doinița Găldean, Gianina Duduială, Bianca Ceuță, Marilena Dojcsar și Gilbert Danciu.

”Colegiul Național ”Mihai Eminescu” a obținut o performanță remarcabilă anul acesta la examenul de Bacalaureat, cu o rată de promovabilitate de 100% după sesiunea de vară. De aceea, i-am înmânat directorului acestei unități de învățământ de elită din municipiul Petroșani, dl. prof. Alexandru Lăutaru, o Diplomă de Excelență, și m-am bucurat să mă întâlnesc, la sediul Primăriei Municipiului Petroșani, cu o parte a elevilor care au susținut Bacalaureatul, cu primii cinci în ordinea mediilor obținute, dar și cu profesorii îndrumători ai acestor tineri minunați. Îi felicit pe absolvenți pentru rezultatele obținute, pe părinții acestora și, nu în ultimul rând cadrele didactice atât de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu, cât și de la celelalte licee care funcționează la noi în localitate, respectiv Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva”, Colegiul Economic ”Hermes” și Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida”. Atât eu, ca primar al municipiului Petroșani, cât și administrația publică locală rămânem în continuare parteneri de încredere ai tuturor unităților de învățământ din Petroșani și ne implicăm cu toate resursele, umane și financiare, în realizarea de proiecte al căror scop este creșterea calității actului educațional, precum și a condițiilor de învățământ”, a declarat, cu prilejul acestui eveniment, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a remarcat totodată că, în ultimii ani, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” a obținut rezultate remarcabile la examenul de Bacalaureat, fiind pe primele două locuri la nivel de județ, iar în ultimii 7 – 8 ani promovabilitatea a fost integrală.

La rândul său, prof. Alexandru Lăutaru, directorul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani a arătat că această Diplomă de Excelență, oferită de autoritățile locale de la Petroșani,  arată efortul celor trei părți implicate în procesul educativ. ”Este meritul unui trio fortmat din profesori, elevi și părinți, un trio care care funcționează foarte bine. A fost un an care a venit ca urmare a unor ani destul de dificili pentru învățământul românesc, dar și pentru noi, pentru că am avut o mare parte dintre acești copii deosebiți anul trecut și o parte din acest an școlar în sistemul online, ceea ce arată că rezultatul acesta a fost unul binemeritat. Toți elevii noștri au promovat examenul de maturitate și îi felicit pe toți. Toți profesorii din colegiul nostru au depus eforturi susținute împreună cu elevii pentru a obține acest rezultat”, a declarat Alexandru Lăutaru, directorul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Petroșani.