Consiliul județean Hunedoara preia responsabilitatea reparațiilor la DN 76, pe raza municipiului Brad

Home Administrație Consiliul județean Hunedoara preia responsabilitatea reparațiilor la DN 76, pe raza municipiului Brad
Consiliul județean Hunedoara preia responsabilitatea reparațiilor la DN 76, pe raza municipiului Brad

Drumul Național DN 76 arată în prezent deplorabil pe raza municipiului Brad, iar acest lucru este recunoscut și de autoritățile locale care, în lipsa banilor necesari pentru a efectua reparațiile necesare la acest tronson de drum au apelat la sprijinul autorităților județene.

La solicitarea primarului municipiului Brad, Florin Cazacu, a fost semnat un Acord de asociere între Municipiul Brad, prin Consiliul Local Brad și Consiliul Județean Hunedoara, acesta din urmă preluând în administrare temporară două sectoare din DN 76, care traversează municipiul: un prim sector aflat la intrarea în Brad dinspre Deva până la obelisc și al doilea sector situat la ieșire înspre Țebea, de la unitatea militară. ”Doar prin această procedură, noi, administrația județeană, putem finanța lucrările de reabilitare atât de necesare. Sunt două sectoare de drum puternic degradate, care nu mai prezintă siguranță pentru participanții la trafic. De altfel, DN 76 care traversează orașul Brad preia o parte din traficul spre și dinspre județele Arad și Bihor. Am obținut acordul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, proprietarul de drept al drumului, și ne vom apuca de lucrările de refacere a carosabilului pe o lungime totală de circa 4,4 km. Astăzi am făcut o vizită pe cele două tronsoane, în zilele următoare semnăm ordinul de începere a lucrărilor, iar constructorul se poate apuca de treabă! Zona Bradului este una cu potențial turistic și cultural, și nu o putem lăsa în urmă. Sunt convins că o infrastructură rutieră sigură și modernă va schimba în bine fața orașului!”, explică Laurențiu Nistor, președintele CJH.

De altfel, acesta a vizitat zilele acestea municipiului Brad, unde a analizat împreună cu primarul Florin Cazacu și cu administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, starea carosabilului în vederea stabilirii lucrărilor necesare pentru reabilitarea acestuia.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram a declarat că lucrările pentru reabilitarea celor două tronsoane din DN 76 care traversează municipiul Brad vor fi începute în cel mai scurt timp. ”Urmare a asocierii dintre Consiliul Județean Hunedoara și Consiliul Local al municipiului Brad, în urma acordului exprimat de administratorul acestui sector de drum, CNAIR, administrația județeană va demara lucrările de refacere a șoselei la intrarea în Brad (dinspre Deva) până la obelisc, respectiv la ieșire (înspre Țebea) de la unitatea militară. Este un angajament pe care președintele Laurențiu Nistor și l-a asumat iar acum suntem în faza semnării ordinului de începere a lucrărilor. Alături de președinte, de primarul Florin Cazacu, de colegii din aparatul de specialitate și de constructor am demarat acest obiectiv”, a declarat Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.