Prezență notabilă a cercetătorilor de la INSEMEX la geoconferința SGEM din Bulgaria

Home Economie Prezență notabilă a cercetătorilor de la INSEMEX la geoconferința SGEM din Bulgaria
Prezență notabilă a cercetătorilor de la INSEMEX la geoconferința SGEM din Bulgaria

Prima decadă a lunii iulie 2022 a marcat desfășurarea ediției cu numărul 22 a unei reuniuni științifice internaționale de prestigiu, sub genericul “International Multidisciplinary Scientific Geoconference SGEM 2018”, conferință găzduită de stațiunea Albena din Bulgaria. Evenimentul s-a desfășurat sub egida SGEM, prestigios centru internațional de conferințe geostrategice cu sediul în Austria, la Viena.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră INSEMEX Petroşani, reprezentat de o delegație comună, s-a alăturat participanților veniți din întreaga lume pentru a participa la crearea acestei platforme de cunoaștere, inovație, schimb de idei și cunoștințe. Secțiunile științifice tratate în cadrul manifestării au fost dintre cele mai diverse, respectiv: Geologie, Hidrogeologie, Inginerie Geologică și Geotehnică, Energie verde, Minerit și Explorare, Informatică, Ecologie și Protecția Mediului etc.

”SGEM este unul dintre cele mai prestigioase evenimente din domeniul științei și cercetării. Timp de 22 de ani, a reunit oameni de știință, cercetători, teoreticieni și practicieni din întreaga lume pentru a împărtăși, a face schimb și a promova noi descoperiri, abordări și tehnologii inovatoare în domeniile lor specifice. Unul dintre obiectivele principale ale SGEM GeoConferences este de a implica diverse instituții educaționale, de afaceri, non-profit și politice într-o conversație la scară largă pentru a iniția o nouă modalitate de cooperare științifică la nivel mondial. Pentru realizarea acestui ideal, oamenii de știință trebuie să-și extindă cooperarea dincolo de granițele geoștiințelor tradiționale. Este o onoare pentru noi să fim prezenți într-o conferință de asemenea anvergură, iar faptul că lucrările de cercetare prezentate de membri delegației noastre s-au bucurat de atenție și apreciere ne onorează o dată în plus”, a declarat dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INCD INSEMEX.

Acesta a condus, de altfel, delegația de cercetători ai instituției de cercetare-dezvoltare din Valea Jiului la această conferință.

Cercetătorii din Valea Jiului au prezentat nu mai puțin de 30 de lucrări, pe majoritatea secțiunilor din programul acestei conferințe internaționale. În rândul speaker-ilor din cadrul Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă INSEMEX Petroșani, s-au numărat cercetătorii: Florin Manea, Angelica Nicoleta Găman, Tiberiu Csaszar, Nicolae Ion Vlașin, Ion Gherghe, Maria Prodan, Ilie-Ciprian Jitea ș.a.

Conferinţa Internaţională Multidisciplinară SGEM 2022 a fost structurată pe mai multe activități științifice, după cum urmează:

  • prezentări orale;
  • prezentări poster;
  • prezentări ale doctoranzilor;
  • workshop-uri:

Caracterul internațional al acestei conferințe a fost dat de prezența specialiștilor din întreaga lume, cu o bogată experiență în domeniile de interes, institute de cercetare, universități și agenți economici și a reprezentat o bună oportunitate pentru diseminarea rezultatelor cercetării și pentru acumularea de noi cunoștințe în domeniu.

Lucrările în extenso vor fi trimise spre evaluare și indexare în cele mai importante baze de date științifice internaționale: Clarivative Analytics ISI Web of Science/ Web of Knowledge, SCOPUS, Engineering Village/Compendex, CrossRef, Active DOI, ProQuest, EBSCOhost, British Library, Mendeley, Google Scholar, etc.