Workshop privind egalitatea de gen în activitatea ONG-urilor de la nivel local în Valea Jiului

Home Stiri la zi Workshop privind egalitatea de gen în activitatea ONG-urilor de la nivel local în Valea Jiului
Workshop privind egalitatea de gen în activitatea ONG-urilor de la nivel local în Valea Jiului

În organizarea asociațiilor Valea Jiului Society și Front/Feminism România, cu sprijinul Bankwatch România, la Universitatea din Petroșani va avea loc vineri, 15 iulie 2022, între orele 09:30 – 17:00, workshopul cu tema ”Egalitatea de gen în activitatea ONG-urilor de la nivel local în Valea Jiului”.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Integrarea femeilor în procesul de tranziție justă în Valea Jiului” derulat de asociația Bankwatch România, în parteneriat cu Asociația Front și finanțat de programul european LIFE+ și de Open Society Initiative for Europe. Scopul proiectului este integrarea unei perspective a egalității de gen în politicile locale și naționale de tranziție energetică din zone miniere și foste miniere.

Temele abordate în cadrul dezbaterilor vizează, printre altele:

  • egalitate de gen – ce este și cum o includem în munca de zi cu zi a ONG-urilor locale?
  • cadru legislativ, instituțional în România cu privire la egalitatea de șanse, anti-discriminare și stimularea participării femeilor la viața civică, economică și socială;
  • accesarea proiectelor cu finanțare europeană și îndeplinirea criteriilor cu privire la egalitatea de șanse;
  • măsuri practice de incluziune și reprezentare echitabilă a femeilor și grupurilor defavorizate.

În cadrul acestui proiect a fost realizat un raport de cercetare care poate fi consultat urmând linkul de mai jos:  https://bankwatch.ro/wp-content/uploads/2022/04/Participarea-femeilor-in-tranzitia-justa.pdf?fbclid=IwAR2UHzXDaLdBROuRKcAJ5Fj2m1oE_Y9aOJ0ek4PjhQG42CdRjoPGvrAF7wE

Evenimentul va fi găzduit de Centrul Remedial Educațional al Studenților Capacitați ai Universității din Petroșani (Str. Universității nr. 20, Cămin 1, et.2, Sala de Conferințe C.R.E.S.C.). Participarea celor interesați este gratuită.