Începe ”Sărbătoarea taragotului” în județul Hunedoara, la Vața

Home Cultură Începe ”Sărbătoarea taragotului” în județul Hunedoara, la Vața

Virtuozi ai taragotului, instrument muzical de mare valoare în muzica populară românească, își dau întâlnire miercuri, 20 iulie 2022 în județul Hunedoara, la Vața de Jos, acolo unde va avea loc „Sărbătoarea Taragotului”.

Sărbătoarea ajunsă la a X-a ediție aduce în scenă, începând cu ora 17,00, pe cei mai cunoscuți taragotiști ai momentului în frunte cu Pera Bulz, deținătorul titlului de Tezaur Uman Viu, acordat de UNESCO, cel care a așezat comuna Vața de Jos, în care trăiește de-o viață, pe harta culturală a României. Alături de maestrul Pera Bulz, pe scena sărbătorii taragotului vor mai urca artiști virtuozi precum: Dumitru Dobrican, Adrian Neamțu, Dan Gâdea, Mihai Mariș, Gigi Tăbăcar, Ionel Coza, Gică Damian, Petrică Popa, Cosmin Marta, Nicolae Jurj, Cristian Benea, Adrian Lucaci, Anxdrei Haneș, Alexandru Cobori. Alături de aceșlta, pe scena de la Vața vor susține recitaluri folclorice rapsozi renumiți precum: Nicolae Furdui Iancu și Grupul folcloric ”Crai Nou” din Alba Iulia, Alexandru Pal și Roxana Reche, Liviu și Antonela Ferche Buțiu, Cristian Fodor, Lorena Pascu. Acompaniază Orchestra folclorică condusă de prof. Ionel Coza.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, în colaborare cu Primăria comunei Vața de Jos.