”Ziua Porților Deschise” în situl dacic de la Costești-Cetățuie

Home Reportaj ”Ziua Porților Deschise” în situl dacic de la Costești-Cetățuie
”Ziua Porților Deschise” în situl dacic de la Costești-Cetățuie

Sâmbătă, 23 iulie, începând cu ora 10.00, este Ziua porților deschise în situl dacic de la Costești-Cetățuie, aflat în administrarea DGAMPT Hunedoara.

”Ziua Porților Deschise” este organizată aici cu ocazia încheierii celei de-a doua ediții a Școlii de vară de arhitectură și arheologie organizată la Cetățile dacice din Munții Orăștiei.

Potrivit directorului DGAMPT Hunedoara, Radu Barb, programul va cuprinde prezentarea sitului arheologic, a tehnicilor și metodelor de documentare specifice arhitecturii și a intervențiilor de întreținere și conservare primară a zidurilor antice, desfășurate în cadrul școlii de vară. Gazde și ghizi vor fi, cu acest prilej, chiar studenții care pe parcursul celor două săptămâni au luat contact cu monumentele, într-o abordare aplicată, interdisciplinară. Alături de studenți, vor fi prezenți îndrumătorii – arheologi, arhitecți, restauratori – care au coordonat modulele de specialitate ale școlii de vară.

”ArheoArhitectura” reprezintă un program educațional dedicat studenților de la facultățile de istorie-arheologie și arhitectură, organizat de Șantierul arheologic Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, Universitatea Babeș-Bolyai, Institutul Național al Patrimoniului și Asociația Monumentum, cu sprijinul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeului Civilizației Dacice și Romane, Consiliului Județean Hunedoara, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, și al Muzeului Național al Unirii Alba-Iulia.