40 de Cabinete ale Medicilor de familie din județul Hunedoara au fost preselectate pentru finanțare prin PNRR

Home Economie 40 de Cabinete ale Medicilor de familie din județul Hunedoara au fost preselectate pentru finanțare prin PNRR
40 de Cabinete ale Medicilor de familie din județul Hunedoara au fost preselectate pentru finanțare prin PNRR

Potrivit unui comunicat al DSP Hunmedoara, un număr de 40 de Cabinete ale Medicilor de familie din județul Hunedoara au fost preselectate pentru finanțare prin PNRR.

Medicii de familie din localitățile: Balşa, Geoagiu, Aninoasa, Dobra, Boşorod, Vaţa de Jos, Vălişoara, Baru, Ghelari, Pui, Certeju de Sus, Baia de Criş, Romos, Râu de Mori, Densuş, Rapoltu Mare, Teliucu Inferior, Buceş, Romos, Veţel, Gurasada, Orăştioara de Sus, Bucureşci, Sălaşu de Sus, Uricani, Crişcior, Peştişu Mic, Sarmizegetusa, General Berthelot, Băiţa vor beneficia de fonduri prin PNRR.

Aceștia pot avea acces la finanțări europene pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea cabinetelor de asistență medicală primară cu facilități de screening, diagnostic precoce și monitorizare a pacienților cronici. Dotarea va cuprinde: aparatură de laborator de tip ”point of care”, echipamente medicale de tipul: electrocardiograf, ecograf, mobilier medical și instrumentar medical; vor fi alocate, de asemenea, fonduri pentru renovarea clădirii cu scopul conformării la normele igienico-sanitare și al creșterii eficienței energetice.

Rata de finanțare a proiectelor este de 100%, acest lucru însemnând practic că nu este necesară o contribuție proprie din partea aplicantului.