Drumul de la Cinciș revine în administrarea CJH și intră în reparații

Home Administrație Drumul de la Cinciș revine în administrarea CJH și intră în reparații
Drumul de la Cinciș revine în administrarea CJH și intră în reparații

Unul dintre sectoare de drumuri județene cu cele mai mari probleme este cel care asigură accesul turiștilor în zona lacului de acumulare de la Cinciș. Acesta s-a aflat, în ultimii ani, în administrarea Primăriei din comuna Teliucu Inferior, ca urmare a derulării unui proiect privind introducerea unor rețele de utilități.

Lucrările respective au început încă din anul 2018 iar pe perioada administrării, cât și la finalul lucrărilor executate, Primăria Teliucu Inferior avea obligația de a întreține corespunzător acest sector de drum și să-l predea înapoi administraorului de drept (Consiliul județean Hunedoara) adus fiind la starea inițială, lucru care nu s-a întâmplat însă decâțt parțial.

Vineri, 5 august 21022, sectorul de drum județean Teliucu Inferior – Cinciș pe care s-au executat lucrările de extindere a rețelelor de utilități, predat în administrare UAT Teliucu Inferior în 2018, a revenit în administrarea Consiliului Județean Hunedoara. Reprezentanții Serviciului Administrare Drumuri din cadrul aparatului de specialitate al CJ Hunedoara au verificat în teren starea în care se află sectorul de drum predat și au constatat o serie de deficiențe care trebuie remediate urgent.

Astfel, pe drumul predat vor începe, de luni, lucrări de reparații necesare asigurării unui trafic rutier sigur și confortabil, iar Consiliul Județean Hunedoara dă asigurări că va interveni de urgență, odată cu preluarea în administrare a drumului, întrucât zona turistică Lacul Cinciș este o atracție pentru localnici și pentru turiști, iar accesul trebuie să se poată realiza fără probleme.