Situația CEH și a Văii Jiului, temă de dialog cu sindicatele la Prefectura Hunedoara

Home Administrație Situația CEH și a Văii Jiului, temă de dialog cu sindicatele la Prefectura Hunedoara
Situația CEH și a Văii Jiului, temă de dialog cu sindicatele la Prefectura Hunedoara

Dezvoltarea economică viitoare a Văii Jiului, situația socială a locuitorilor celor șase orașe și folosirea eficientă a surselor de finanțare europene și guvernamentale pentru investiții și noi locuri de muncă au fost principalele teme discutate la Instituția Prefectului județului Hunedoara, în cadrul unei întâlniri cu liderii sindicatului „Muntele” și cu administrația Complexului Energetic Hunedoara, care au avut loc marți, 9 august 2022.

Echipa sindicală a fost condusă de președintele Sindicatului ”Muntele”, Darius Câmpean, iar conducerea C.E.H. a fost reprezentată de directorul general Samuel Dioane, din partea Instituției Prefectului fiind prezenți prefectul Călin Petru Marian și subprefectul Lorincz Szell.

Prefectul județului Hunedoara le-a transmis participanților la întâlnire asigurări că este la curent cu situația din Valea Jiului: „Cunosc foarte bine situația economică și socială a Văii Jiului. M-am implicat, am sprijinit, și o voi face în continuare, toate inițiativele sindicatelor sau ale societății civile, ale guvernului sau cele inițiate de organizațiile care au proiecte pentru dezvoltarea zonei. Toate acestea pentru ca locuitorii să aibă posibilitatea să-și asigure venituri decente pentru familie. Trebuie să fim alături, unii de alții, în misiunea de a asigura premisele dezvoltării Văii Jiului, după încetarea activității în subteran. Voi face tot ce depinde de mine ca acest lucru să se realizeze”, a declarat prefectul Călin Petru Marian.

Reprezentanții sindicatului „Muntele” au făcut un apel la reprezentanțul Guvernului în teritoriu, arătând că, în a doua jumătate a lunii septembrie, vor avea nevoie de sprijin instituțional, având în vedere că în această perioadă vor intra în vigoare noile prevederi salariale ale Contractului Colectiv de Muncă și se va înființa noua societate care va administra principala activitate economică din Valea Jiului.

Dincolo de această temă, în cadrul discuțiilor, prefectul Călin Petru Marian a prezentat și o informare privind fondurile financiare și proiectele de dezvoltare care vor putea fi accesate în Valea Jiului prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Programul Operațional Regional, Mecanismul pentru o Tranziție Justă sau cu ajutorul fondurilor guvernamentale.