De Sfânta Marie e nedeie la troița din Parâng

Home Stiri la zi De Sfânta Marie e nedeie la troița din Parâng
De Sfânta Marie e nedeie la troița din Parâng

Simbol al sărbătorii de Sfânta Maria, ”Nedeia Troiței” va fi organizat și în acest an, pe 15 august, în poiana din stațiunea Parâng Petroșani. Evenimentul va avea loc în data de 15 august 2022, în fața troiței din Parâng, la cota de 1500 de metri altitudine.

Din vremuri străvechi, în această zonă sfintele sărbători sunt celebrate prin nedei, sărbători ale poporului, pline de bucurie și de pioșenie, iar Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători religioase ale românilor.

Consiliul Local al Municipiului Petroșani a aprobat și în acest an organizarea Nedeii Troiței din Parâng, eveniment care are drept scop promovarea tradițiilor locale și a frumuseții obiceiurilor păstrate nealterate peste ani.

Cei care vor lua parte la această sărbătoare a comunității vor fi întâmpinați cu bucate tradiționale preparate chiar la cota 1.500, muzică și dansuri populare specifice zonei noastre.

De asemenea, toți participanții vor fi scutiți de la plata biletelor pentru transportul cu telescaunul, potrivit unei decizii adoptate de Consiliul Local de la Petroșani.