Trei tineri actori noi în trupa Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Home Cultură Trei tineri actori noi în trupa Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani
Trei tineri actori noi în trupa Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

La Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani s-au încheiat astăzi audițiile organizate pentru completarea trupei de actori pentru stagiunea 2022-2023.

În urma selecției au fost declarați admiși trei tineri actori: Robert Vladu, Andrei Șchiopu și Patricia Buraga. ”Le urăm bun venit în echipa noastră, iar pe dumneavoastră vă invităm să-i vedeți în spectacolele stagiunii 2022-2023, care va avea deschiderea la finalul lunii septembrie”, a declarat Irina Bodea, directorul Teatrului din Valea Jiului.

Robert Vladu este absolvent al Departamentului de Arte, secția Actorie, al Universității din Craiova, profesor de Actorie la Centrul Cambridge „Simone Educational Center”, actor colaborator la Teatrul Național ‚Marin Sorescu” din Craiova și la Opera Română Craiova. Este chitarist, psalt și autor al volumului de poezii „Sub negrul ceas al blândei nopți” (2020).

Andrei Șchiopu este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” din București, colaborator al Teatrului In Culise din București. Cu certe veleități actoricești, demonstrate încă din copilărie, Andrei Șchiopu este și unul dintre tinerii artiști de excepție ai Văii Jiului, remarcat pentru talentul său inclusiv de Grupul de presă Exclusiv, care ia conferit, în urmă cu 6 ani, unul din ”Premiile Exclusiv” pentru activitatea sa artistică.  Comic, distins, inteligent şi deşi foarte tânăr, un adevărat profesionist pe care publicul din Valea Jiului se va bucura să-l vadă pe scena teatrului din Valea Jiului.

Patricia Buraga este absolventă a Facultății de Teatru de la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, secția Actorie. A colaborat cu Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu și cu Teatrul pentru copii ”Bambilici”.

Pe cei trei tineri actori îi veți vedea în stagiunea 2022-2023 a Teatrului ”I.D. Sîrbu” în proiecte scenice regizate de Sandu Grecu, Eugen Gyemant, László Molnár, Victor Ioan Frunză, Muriel Manea și Puiu Șerban dar și în alte producții ale Teatrului din Valea Jiului, alături de artiștii consacrați ai scenei din Valea Jiului.

Mult succes ! Și bun venit acasă !