Ziua Internațională a Tineretului marcată la DJST Hunedoara

Home Stiri la zi Ziua Internațională a Tineretului marcată la DJST Hunedoara
Ziua Internațională a Tineretului marcată la DJST Hunedoara

Eveniment aniversat în fiecare an, în data de 12 august, la inițiativa luată de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, Ziua Internațională a Tineretului a fost marcată și în acest an în cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret a județului Hunedoara.

Pornind de la faptul că tema din acest an a sărbătorii Zilei Internaționale a Tineretului a fost cea a solidarității între generații, DJST Hunedoara a organizat o dezbatere la care au participat tineri și vârstnici, deopotrivă, organizatorii propunându-și să demonstreze astfel că aceatsă zi este o zi în care prospețimea tinereții se îngemănează perfect cu înțelepciunea senectuții. Cu o viață socială foarte activă și dedicându-si parte importantă din timpul lor activităților de voluntariat, participanții au făcut schimb de opinii și au identificat împreună noi oportunități de sprijin pentru comunitățile din care fac parte. De altfel, așa cum remarcă reprezentanții DJST Hunedoara, acest aspect este însăși cheia unei dezvoltări durabile ce stă la baza oricărei societăți care își dorește siguranță și bunăstare.

La eveniment au participat, printre alții, secretarul de stat în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – Kacso-Doboly Izabella-Maria, europarlamentarul Iuliu Winkler, deputatul UDMR Kelemen Attila, subprefectul județului Hunedoara, Széll Lőrincz, viceprimarul orașului Deva – Ferdinand Pogocsán.

Organizatorii și participanții și-au exprimat convingferea că și această întâlnire va creşte gradul de conştientizare cu privire la anumite bariere în calea solidarităţii intergeneraţionale și va determina o mai bună valorificare a punctelor forte şi cunoştinţele tuturor generațiilor.