Asociația ”Pro Parâng” readuce o etapă a Campionatului Național de Turism Sportiv în Retezatul Mic

Home Reportaj Asociația ”Pro Parâng” readuce o etapă a Campionatului Național de Turism Sportiv în Retezatul Mic
Asociația ”Pro Parâng” readuce o etapă a Campionatului Național de Turism  Sportiv în Retezatul Mic

O nouă etapă a Campionatului Național de Turism Sportiv, a șaptea din circuitul ”Ștefeta Munților” va avea loc, în perioada 2-4 septembrie 2022, în Valea Jiului.

Evenimentul este organizat de Asociația schi turism montan ”Pro-Parâng” Petroșani și este dotată în același timp cu Trofeul ”Pro Parâng”. Competiția se adresează cluburilor și asociațiilor de sport, turism, ecologie din țară afiliate sau nu la campionat, precum și tuturor iubitorilor de sport și drumeție care pot forma o echipă și doresc să participe.

Probele de concurs sunt, care vor avea loc pe un traseu din zona Retezatului Mic din Parcul Național Retezat, constau în:

  • raid montan;
  • orientare sportivă cu busola;
  • teste teoretice;
  • probă culturală la foc de tabără.

Locul de desfășurare al evenimentului și tabăra de corturi este la Camping Valea Iarului din Retezatul Mic, pe raza localității Uricani, acolo unde s-au desfășurat și în anii anteriori etapele naționale ale Campionatului Național de Turism Sportiv organizate de Pro Parâng.

Evenimentul este susținut de : Primăria Orașului Uricani, Adarco Invest SRL, Info 98, Camping Valea Iarului, ZMK SRL, Cabana Edelweiss Straja.

Informații suplimentare găsiți pe www.stafetamuntilor.ro.