Spectacol și adrenalină pe placă cu role, la ”Transylvania Downhill” de la Pasul Vîlcan

Home Stiri la zi Spectacol și adrenalină pe placă cu role, la ”Transylvania Downhill” de la Pasul Vîlcan
Spectacol și adrenalină  pe placă cu role, la ”Transylvania Downhill” de la Pasul Vîlcan

În timp ce stațiunea Straja din Valea Jiului a fost gazda primei ediții a ”Trofeului Straja” la automobilism sportiv, pe celălalt versant al masivului Straja, în stațiunea Pasul Vîlcan din municipiul Vulcan se făceau pregătiri pentru un alt eveniment sportiv de anvergură. Intitulat ”Transylvania Downhill”, acesta aduce în Valea Jiului peste 200 de sportivi din întreaga lume, la întrecerea pasionaților de coborâre cu placa pe role (cunoscută  mai ales sub denumirea de longboard). Aceștia vor avea parte de două sesiuni sportive, una destinată exclusiv plăcerii de a face acest sport și o alta destinată celor mai redutabili competitori ai acestui sport extrem.

Cursele de Free Ride au început pe 15 august 2022 și se desfășoară timp de o săptămână, pe DJ 666 A, pe tronsonul cuprins din satul de vacanță de la Pasul Vîlcan până la stația de pornire a telegondolei. Mihai Ormenișan, organizatorul acestui eveniment spune că, în această săptămână, coborârile cu placa de longboard sunt în afara concursului, având rolul de a da frâu liber pasiunii și plăcerii practicanților acestui sport. Chiar și așa, întregul traseu a fost pregătit corespunzător, cu elemente de siguranță și protecție, amplasate pe marginea drumului, iar circulația rutieră pe acest drum va fi închisă în fiecare zi între orele 9,00-13,00 și 15,00-19,00.

Din 23 până în 27 august 2022, la Pasul Vîlcan va avea loc și competiția internațională de longboard ”Transylvania Downhill”, aceasta fiind considerată una dintre cele mai apreciate concursuri de acest fel din lume, datorită spectaculozității și complexității traseului, pe care sportivii ăși testează limitele, coborând pe micuța placă de lemn pe role cu o viteză amețitoare care poate atinge și 180 km/h.

Nu mai puțin de 210 participanți din 30 de țări sunt deja prezenți în Valea Jiului, unde vor participa la acest concurs de sport extrem. Cei mai mulți sunt din Germania (peste 30), dar la competiția de la Vulcan sunt prezenți și rideri din SUA, Australia, Cehia și România.

Evenimentul se bucură, evident și de sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Vulcan. Primarul Cristian Merișanu spune că acest eveniment sportiv a devenit deja unul de tradiție, având în vedere că el a fost găzduit prima oară la Pasul Vîlcan în 2017. ”De atunci, pasionații acestui sport extrem au revenit în fiecare an la Pasul Vîlcan, unde traseul este, așa cum recunosc chiar ei, unul excepțional. În ultimii doi ani, concursul a fost suspendat din cauza pandemiei, dar nu pot decât să mă bucur că tradiția s-a reînnodat acum și că ”Transylvania Downhill” continuă pe ”pârtia” de longboard de la Pasul Vîlcan. Acest sport este unul spectaculos nu doar pentru cei care-l practică, ci și pentru spectatori, motiv pentru care îi invit pe toți cei interesați să vină să-i vadă pe acești tineri curajoși, pasionați de adrenalină, dar absolut profesioniști în coborârea cu placa”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.