Eveniment sportiv de talie națională la Lupeni: ”CUPA STRAJA LUPENI-MINIFOTBAL ”

Home Stiri la zi Eveniment sportiv de talie națională la Lupeni: ”CUPA STRAJA LUPENI-MINIFOTBAL ”
Eveniment sportiv de talie națională la Lupeni: ”CUPA STRAJA LUPENI-MINIFOTBAL ”

Municipiul Lupeni devine tot mai mult un centru de interes pentru activitățile sportive de interes național, grație inițiativei unor oameni inimoși care se bucură aici și de întreaga susținere a autorităților locale și județene, dar și de aprecieri din partea publicului și, mai ales, a localnicilor.

După încheierea cu succes a Campionatului Național de Viteză în Coastă, dotat cu ”Trofeul Straja – 2022” la automobilism, finalul acestei săptămâni aduce la Lupeni un nou eveniment sportiv de anvergură:  ”CUPA STRAJA LUPENI-MINIFOTBAL”, competiție de fotbal pentru copii și juniori. La eveniment sunt așteptați peste 1000 de participanti,  micii fotbaliști prezenti la competitia sportivă au vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani, reprezentând peste 60 de cluburi sportive din întreaga țară.

Evenimentul sportiv se va desfășura în perioada 19-21 august 2022, la Stadionul Minerul din Lupeni,  această competiție sportivă a devenit deja una de tradiție la Lupeni și în Valea Jiului.

Evenimentul, organizat de CS Sorii Juniors Lupeni, club coordonat de inimosul promotor al sportului lupenean Sorin Corpadi, a ajuns deja în fața celei de-a V-a ediții. Și în acest an, acesta se bucură de sprijin în organizarea acestui eveniment sportiv din partea Primăriei și Consiliului Local al municipiului Lupeni, dar și din partea Consiliului Județean Hunedoara.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță este de părere că acest eveniment sportiv are rolul de a pune Lupeniul pe harta sportului românesc pentru copii și juniori, dar mai ales de a oferi pentru copiii care vin să participe la acest eveniment sportiv, nu doar bucuria unei competiții naționale de anvergură, ci și bucuria de a petrece câteva zile minunate în frumoasa stațiune turistică Straja, care la rândul ei, se dezvoltă astfel și în sezonul de vară.

”Este o mare bucurie pentru noi ca, împreună cu Sorii Juniors Lupeni, club prestigios dedicat formării de tineri fotbaliști, să găzduim un eveniment sportiv de o asemenea anvergură în municipiul Lupeni. ”Cupa Straja Lupeni” la minifotbal este încă un eveniment sportiv care completează seria celor prin care reușim, tot mai mult, să aducem în atenție stațiunea Straja, municipiul Lupeni și Valea Jiului în general, în atenția întregii țări. Eu cred că aceste evenimente au meritul de a promova municipiul Lupeni și stațiunea Straja, prin miile de turiști care vizitează zona inclusiv având ca punct de atracție aceste competiții sportive. Iar efectele sunt unele absolut pozitive pentru întreaga noastră comunitate, pentru că pe de o parte, cetățenii municipiului Lupeni au ocazia de a vedea întreceri sportive de calitate iar, pe de altă parte, stațiunea Straja se bucură de un număr mare de turiști și în sezonul de vară, ceea ce înseamnă noi locuri de muncă și dezvoltare economică și socială pentru municipiul Lupeni și pentru Valea Jiului. Toate aceste lucruri ne determină și pe noi, ca autoritate publică să sprijinim astfel de evenimente. Le doresc mult succes tuturor celor care vor fi prezenți, în aceste zile, la ”Cupa Straja” la fotbal și invit cetățenii municipiului Lupeni să participe la aceste competiții în număr cât mai mare, pentru a se bucura de un spectacol fotbalistic de calitate”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Zeci de partide de fotbal vor avea loc în cadrul celei de-a V-a ediții a Cupei Straja la fotbal pentru juniori U12. Meciurile se vor desfășura în zilele de 19 si 20 august 2022, în intervalul orar 9.00-20.00  și în data de 21 august de la 9.00 la 14.00, iar accesul publicului în tribunele Stadionului ”Minerul” Lupeni este gratuit.

Premierea echipelor va avea loc Duminică, 21 august 2022, în jurul orei 14,00.

Organizatorul evenimentului, Sorin Corpadi arată că, grație implicării autorităților locale și județene, dar și a unor generoși sponsori locali, toți participanții vor avea parte de premii. ”Cupa Straja Lupeni” la fotbal pentru juniori a ajuns la cea de-a V-a ediție și ne bucură nespus de mult interesul cluburilor din țară pentru acest eveniment care a devenit, cred, cel mai mare și cel mai important de acest fel din Valea Jiului. Acest lucru este confirmat de numărul mare de copii, peste 1000, care vor participa la competițiile fotbalistice, dar și de un număr record de cluburi sportive participante. Iar pentru că ne bucurăm de sprijin organizatoric atât din partea Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Lupeni, cât și a Consiliului Județean Hunedoara și a unor firme private din municipiul Lupeni, și premiile ediției din acest an vor fi considerabile. Practic, avem recompense, constând în tricouri personalizate, mingi, diplome, cupe și medalii pentru toți participanții. În plus, pentru că tot ceea ce înseamnă cazare a sportivilor se va face în cea mai frumoasă zonă montană a Văii Jiului, în stațiunea montană Straja, copiii se vor bucura și de acest adevărat colț de Rai, cu un peisaj de basm, din Valea Jiului”, a declarat Sorin Corpadi, coordonator al CS Sorii Juniors Lupeni.

Succes tuturor !