Palmares de excepție al navomodeliștilor din Valea Jiului la concursul internațional ”Cupa Tomis 2022” de la Constanța

Home Educație Palmares de excepție al navomodeliștilor din Valea Jiului la concursul internațional ”Cupa Tomis 2022” de la Constanța
Palmares de excepție al navomodeliștilor din Valea Jiului la  concursul internațional ”Cupa Tomis 2022” de la Constanța

Câteva mii de exponate, constând în machete modelistice cu tematici diverse au constituit subiectul de analiză al juriului de la cea de-a VIII-a ediție a Concursului național de modelism ”Cupa Tomis 2022” de la Constanța, eveniment găzduit de Muzeul Marinei Române cu prilejul ”Zilei Marineri”.

Evenimentul organizat de Asociatia Modelism Tomis din Constanța s-a bucurat, și de această dată, de un interes real al modeliștilor din țară și din străinătate, prezenți în numnăr mare la acest concurs. În rândul expozanților s-a înscris și cercul de modelism al Clubului Copiilor și Elevilor din Valea Jiului, coordonat de prof. Alin Apostoiu Buru, care a participat cu un număr impresionant de lucrări realizate de copiii pasionați ai acestuia, din Valea Jiului.

Dincolo de onoarea de a fi prezenți cu lucrări la un eveniment internațional de asemenea anvergură, bucuria mare a coordonatorului pasionaților modeliști de la Clubul Copiilor și Elevilor din Valea Jiului este aceea că toți autorii lucrărilor expuse de aceștia la ”Cupa Tomis 2022” de la Constanța au primit diplome de participare, iar lucrările lor au putut fi admirate și apreciate de un numeros public, atât din țară cât și din străinătate, în cadrul expoziției organizate de Muzeul Marinei Române.

Mai mult decât atât, Clubul Copiilor și Elevilor din Valea Jiului se întoarce de la acest concurs internațional și cu un palmares de excepție, confirmat de cele 3 premii I, 4 premii II, 4 premii III și 6 mențiuni obținute pentru cele mai bune exponate, la diverse categorii de concurs. În plus, așa cum spune prof. Alin Apostoiu Buru, ”participarea la acest eveniment a adus și clipe de neuitat adăugate în jurnalul cu amintiri, asemenea unui jurnal de bord, în care am consemnat și anul acesta, alături de prieteni modeliști și nu numai. Felicitări, modeliștilor participanți și câștigători și mulțumiri echipei AMT pentru atmosfera creată pe parcursul acestui eveniment modelistic internațional.”

Felicitări !