Secretarul de stat Lucian Rus este noul lider al social-democraților din Deva

Home Politică Secretarul de stat Lucian Rus este noul lider al social-democraților din Deva
Secretarul de stat Lucian Rus este noul lider al social-democraților din Deva

În seria alegerilor interne care au loc în această perioadă în organizațiile locale al PSD din județul Hunedoara, la finalul săptămânii precedente a fost și rândul social-democraților din municipiul Deva să-și aleagă un nou Președinte.

În urma votului exprimat de delegații la Conferința de alegeri a PSD Deva, în funcția de președinte al acestei organizații politice a fost ales Lucian Rus. Acesta are 43 de ani, este absolvent al Facultății de Drept și Instituții Europene din Sibiu și este în prezent secretat de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. El însuși antreprenor de succes în județul Hunedoara, Lucian Rus a condus de-a lungul timpului o serie de firme private dar și companii ale statului român. A mai lucrat în administrația locală ca inspector de specialitate în cadrul Direcției de Relații Externe a CJH și ca director al Administrației Județene a Teberelor Școlare și Turismului, dar și ca director al ADI Aqua Prest.

Lucian Rus va conduce Organizația PSD Deva pentru următorii 4 ani.

Din noul Biroul Politic Local al acestei organizații au mai fost aleși să facă parte: Ciprian Roman (primvicepreședinte), Ciprian Drăgan (secretar executiv), Mircea Bobora, Florin Bălan, Sorin Lavu, Bogdan Sever, Ovidiu Moș, Ioan Demeter, Beniamin Țif (vicepreședinți), Nicolae Stanca, Ion Bădin, Rodica Dimulescu, Emilia Clej, Călin Moraru, Dan Giorgiana, Daniel Șoman, Cosmin Filip, Liana Ștaier, Costel Avram și Cătălin Buștea (membrii).

Președintele Organizației județene a PSD Deva, Laurențiu Nistor, care a fost prezent la alegerile din cadrul PSD Deva a salutat decizia colegilor săi social-democrați și a transmis succes noii echipe de conducere a social-democraților deveni, exprimându-și convingerea că din rândul acestora va fi ales, în 2024, viitorul prmar al municipiului Deva.