Expoziție de ovine ”Țurcana Brează de Valea Jiului”, la început de septembrie, la Petrila

Home Stiri la zi Expoziție de ovine ”Țurcana Brează de Valea Jiului”, la început de septembrie, la Petrila
Expoziție de ovine ”Țurcana Brează de Valea Jiului”, la început de septembrie, la Petrila

Localitatea Petrila și-a câștigat de mult respectul cuvenit în rândul crescătorilor de animale din țara noastră. În acest context, anunțul primarului Vasile Jurca, potrivit căruia la început de septembrie, orașul Petrila va găzdui o nouă ediție a expoziției de ovine, este cât se poate de firesc și de binevenit.

Expoziției de ovine de la Petrila poartă numele ”Țurcana Brează de Valea Jiului”, după specia ovină care a fost omologată de crescătorii de aminale din această regiune a țării și care se regăsește în turmele deținute de cei mai mulți dintre ciobanii de pe Valea Jiului. Expoziția de ovine se va desfășura pe platoul de la intrarea în satul petrilean Jieț (în spatele stadionului Parângul Lonea), în  data de 4 septembrie 2022, începând cu ora 7,30.

Primaul orașului Petrila spune că aceasta este o nouă acțiune prin care crescătorii de oi din regiunea noastră, care sunt extrem de bine cotați la nivel național și nu numai, sunt așteptați să își expună cele mai de seamă exemplare. În plus, expoziția va fi însoțită, după datină, și de un spectacol cultural-artistic și o masă tradițională momârlănească, la care sunt invitați să participe toți cei care doresc.  ”Îi invit pe toți iubitorii de animele din orașul Petrila, din întreaga Vale a Jiului si din apropiere să vină la expoziția de ovine de la Jieț. Consider că trebuie să prețuim și să prezentăm de câte ori avem ocazia ceea ce este al nostru, iar evenimentul pe care ne dorim să-l permanentizăm la Petrila arată preocuparea noastră pentru acest lucru. Vă aștept pe toți!” a declarat Vasile Jurca, primarul Orașului Petrila.