Acces gratuit și surprize culturale în Peștera Bolii de Ziua Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina

Home Cultură Acces gratuit și surprize culturale în Peștera Bolii de Ziua Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina
Acces gratuit și surprize culturale în Peștera Bolii de Ziua Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina

Pentru că duminică, 28 august 2022 este sărbătorită ziua Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, accesul în două dintre cele mai frumoase monumente naturale ale acestuia – Cheile Băniței și Peștera Bolii – va fi grartuit pentru toți cei interesați, pe perioada întregii zile.

În plus, la Peștera Bolii vă așteaptă și o serie de alte surprize, începând cu ora 14,00 a aceleiași zile, când în ”sala de concerte” din interiorul Peșterii Bolii va avea loc un concert de pian la patru mâini susținut de doi reputați pianiști români, Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, concert oferit de Asociația Klavier Art.

Evenimentul muzical va fi urmat de un alt eveniment cultural de excepție, prilejuit de proiecția specială, în premieră într-o peșteră a producției cinematografice ”România Sălbatică”, cel mai complex documentar dedicat naturii din țara noastră, care aduce filmări în premieră și povești unice despre biodiversitatea României. Filmul este realizat de cineaștii Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, primul urmând să fie prezent la proiecția din Peștera Bolii. ”România Sălbatică” este un film premiat cu Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și câștigător al Premiului Gopo: Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică și Cel mai bun sunet.

De altfel, concertul de pian și proiecția acestui fil constituie ”piesele de rezistență” ale evenimentelor organizate la ediția din acest an din week-end-ul cu natură și muzică în Țara Hațegului, organizat de Asociația Eco Țara Hațegului-Retezat, celelalte concerte și proiecții de film fiind programate să aibă loc vineri, 26 august 2022 (ora 20,00) la Castelul Corvinilor de la Hunedoara și sâmbătă, 27 august 2022 (ora 20,00) la Cetatea Mălăiești de la Sălașu de Sus.