La Deva, ca la New Orleans – în acorduri de jazz

Home Cultură La Deva, ca la New Orleans – în acorduri de jazz
La Deva, ca la New Orleans – în acorduri de jazz

Municipiul Deva se transformă pentru următoarele trei zile, într-o veritabilă Capitală a jazz-ului. Aici va avea loc, în perioada 26-28 august 2022, Festivalul Deva Jazz Fest, eveniment organizat de Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Aflat la ediția a V-a, Deva Jazz Fest aduce pe scena în aer liber din Parcul Cetății, artiști din SUA, Cuba, Danemarca, Austria, Italia, Macedonia de Nord, Serbia și România. ”Vom avea în acest an o ediție de excepție, prin participarea primului muzician de jazz care a primit un GRAMMY AWARD, împreună cu Chucho Valdés pentru Irakére 40 și două LATIN GRAMMY AWARDS. Este vorba de trompetistul cubanez Carlos Sarduy care, alături de grupul său, aduce la Deva jazz de nivel mondial”, spune Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

În avanpremiera acestui spectacol, tinerii muzicieni entuziaști și talentați care dau viață festivalului din acest an au făcut și un tur al municipiului Deva, în ”Autobuzul cu Jazz”, o linie de transport local pe care aceștia au reușit, preț de câteva ore să impresioneze călătorii, care s-au dovedit a fi, după cum spune chiar primarul Florin Oancea, deosebit de receptivi pentru acest gen de muzică.

Accesul publicului la festival este liber! În plus, spectatorii vor putea participa la concerte matinale, work shop-uri, vernisaje de artă vizuală, pictură, caricatură, sculptură în metal, lansarea cărții ,,Blues made în România” și la incursiuni în istoria jazz-ului.