”Oțel incandescent și coșuri fumegânde”, o nouă expoziție la MCDR Deva

Home Cultură ”Oțel incandescent și coșuri fumegânde”, o nouă expoziție la MCDR Deva
”Oțel incandescent și coșuri fumegânde”, o nouă expoziție la MCDR Deva

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, în colaborare cu Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, va găzdui în perioada 31 august – 9 septembrie 2022, expoziția ”Oțel incandescent și coșuri fumegânde. 300 de ani de istorie industrială în Banatul de Munte”.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 31 august, ora 12.00, în Sala Șemineului din Palatul Magna Curia.

Expoziția este una itinerantă, organizată de către Muzeul Central al Șvabilor Dunăreni din Ulm, în colaborare cu mai multe instituții și asociații culturale din Banatul Montan, care a mai putut fi văzută la Reșița, Caransebeș, Arad și Sibiu, redând aspecte diverse despre importanța Banatului Montan în ceea ce privește industria și metalurgia din zona respectivă, incluzând și conexiunile cu spațiile apropiate și nu numai.

Alături de gazde, reprezentate prin Liliana Țolaș, managerul Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, și Adriana Ardeu, director al instituției, vor da detalii despre expoziție dr. Dacian Rancu, managerul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș și prof. univ. dr. Rudolf Gräf, de la Universiateta Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, director al Institutului de Cercetări Socio-Umane Sibiu al Academiei Române.