Primarul Lucian Resmeriță, discuții la AMR privind noi soluții de finanțare pentru comunitatea locală din Lupeni

Home Administrație Primarul Lucian Resmeriță, discuții la AMR privind noi soluții de finanțare pentru comunitatea locală din Lupeni
Primarul Lucian Resmeriță, discuții la AMR privind noi soluții de finanțare pentru comunitatea locală din Lupeni

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a participat, la finalul săptămânii, la discuțiile din cadrul Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România, unde alături de primari ai localităților cu rang de municipiu din țară au participat ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș și ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Potrivit edilului din Lupeni, în cadrul dezbaterilor de la A.M.R. discuțiile au vizat o serie de teme de interes pentru toate comunitățile locale din România, dar în principal cele din sfera de responsabilitate a celor doi membri ai Guvernului, invitați la dezbatere. ”Am analizat în mod special oportunitățile de finanțare a proiectelor europene ale autorităților publice locale, fapt deosebit de important pentru municipiul Lupeni, mai ales că noi avem deja depuse o seamă de astfel de proiecte pentru finanțare și suntem pregătiți cu altele pentru noile programe care vor apărea. De asemenea, au fost discutate o serie de aspecte ce țin de managementul apelor și al deșeurilor, despre păduri și protecția biodiversității, despre conceptul de ecoinsule digitale, despre Codul Administrativ, despre Legea Învățămțântului și despre nevoia de finanțare a autorităților locale, pentru toate aceste teme de interes pentru comunitățile locale”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

De asemenea, îm cadrul dezbaterilor, au fost făcute analize punctuale privind stadiul investițiilor incluse în PNRR și perspectivele privind creionarea noilor programe de finanțare europeană, aferente exercițiului financiar 2021-2027.