La Lupeni, nou an școlar s-a deschis sub semnul optimismului

Home Educație La Lupeni, nou an școlar s-a deschis sub semnul optimismului
La Lupeni, nou an școlar s-a deschis sub semnul optimismului

Noul an școlar 2022-2023 s-a deschis la Lupeni, pe 5 septembrie, sub semnul optimismului. Asta deoarece, pe de o parte, după doi ani de restricții și incertitudini care au marcat profund sistemul educațional, școala a început anul acesta într-un mod cât se poate de firesc, iar pe de altă parte pentru că în toate unitățile de învățământ din această localitate parteneriatul dintre elevi, părinți, profesori și autorități este o certitudine.

Festivitățile de deschidere a anului școlar, deși nu au fost unele sofisticate, au avut darul de a-i bucura deopotrivă pe toți cei prezenți, amoțiile fiind unele pozitive, iar zâmbetele de pe fețele copiilor, ale dascălilor și profesorilor, bucuroși că s-au reîntâlnit la școală, au fost cât se poate de sincere și de evidente.

Emoționat a fost și primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță care a avut o dublă calitate în cadrul acestui eveniment important din viața comunității, dar la fel de important din viața familiei sale. Acesta a fost prezent, alături de soția sa (care este, la rândul ei, cadru didactic) la deschiderea anului de învățământ pentru cei doi copii ai familiei, așa cum a fost prezent, în calitatea sa oficială de primar, la festivitățile de deschidere a anului școlar de la școlile și liceele din municipiul Lupeni. ”La început de an școlar le doresc multă sănătate, putere de muncă, mult succes și multe realizări tuturor elevilor, cadrelor didactice, părinților și bunicilor”, le-a transmis primarul Lucian Resmeriță celor adunați la festivitățile de deschidere a anului școlar în municipiul Lupeni.

Acesta a reliefat, totodată, faptul că în municipiul Lupeni, există un bun parteneriat între Școală, Administrația locală, Biserică, Poliția națională, Jandarmerie și Poliția Locală pentru ca actul de învățămant să se desfășoare în siguranță și în cele mai bune condiții. În același timp, primarul Lucian Resmeriță a dat asifgurări că Primăria și Consiliul local Lupeni sunt preocupați constant de bunul mers al activităților din Educație, motiv pentru care vor continua și în acest an, dar și în cei care vor urma, investițiile în sistemul educațional din municipiul Lupeni, astfel încât ac esta să beneficieze de tot ce este necesar pentru a face un învățămant de calitate.

La deschiderea noului an școlar în municipiul Lupeni a participat, într-un mod discret, doar ca părinte, și senatorul de Valea Jiului, Cristian Resmeriță.