Spectacolul ”Puzzle” a fost distins cu două premii la o competiție desfășurată la Constanța

Home Cultură Spectacolul ”Puzzle” a fost distins cu două premii la o competiție desfășurată la Constanța
Spectacolul ”Puzzle” a fost distins cu două premii la o competiție desfășurată la Constanța

Spectacolul „Puzzle”, în regia lui Ianoș Petrașcu, o producție a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, a câștigat Trofeul pentru cel mai bun spectacol la „Blue Theatre Revolution University Contest” în Constanța.

De asemenea, regizorul Ianoș Petrașcu a primit Premiul de originalitate în cadrul aceleiași competiții.

„Blue Theatre Revolution University Contest” este un proiect sub egida Festivalului Internațional de Teatru Independent de la Constanța, organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța, Facultatea de Arte și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Festivalul „Blue Theatre Revolution University Contest” se adresează în mod special tinerilor, dar și iubitorilor de teatru, mai ales celor care apreciază ineditul în artele spectacolului, dar și tuturor celor care apreciază diversitatea culturală. Scopurile proiectului sunt promovarea culturii și a educației. Festivalul s-a desfășurat în perioada 27 august – 3 septembrie 2022 și a avut un caracter competițional. De asemenea, a avut și o secțiune de evenimente – workshop-uri pentru studenți și spectacole tip recital instrument.

„Puzzle” a avut premiera în 26 iunie 2021 și este un spectacol disponibil online și pe Scena Digitală, platforma online de teatru-film a TNRS, distinsă cu premiul special UNITER.