Cuplarea noilor rețele de apă potabilă impun noi restricții în furnizarea serviciului în municipiul Vulcan

Home Economie Cuplarea noilor rețele de apă potabilă impun noi restricții în furnizarea serviciului în municipiul Vulcan
Cuplarea noilor rețele de apă potabilă impun noi restricții în furnizarea serviciului în municipiul Vulcan

Apa Serv Valea Jiului anunță pentru 15 septembrie 2022 o nouă zi cu restricții de furnizare a serviciului de alimentare cu apă potabilă pe tot cuprinsul municipiului Vulcan. Aceasta nu este prima restricție de acest fel, așa cum nu este nici ultima.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului, ing. Cristian Ionică spune că, în următoarele circa două săptămâni va mai fi necesară oprirea alimentării cu apă potabilă în municipiul Vulcan, ca urmare a unor lucrări de racordare a noilor rețele de distribuție la sistemul public de alimentare cu apă potabilă.

„Avem programate împreună cu constructorul care implementează proiectul de modernizare a rețelelor de apă și canalizare de pe raza municipiului Vulcan, în următoarea săptămână și jumătate, o serie de restricții pe tot orașul, pe care le vom aplica din două în două zile. Acestea sunt absolut necesare pentru a putea pune în funcțiune toate rețelele noi, care trebuie cuplate la cele vechi, procedură care nu se poate realiza altfel decât prin golirea instalațiilor de alimentare cu apă și, implicit, prin aplicarea acestor restricții”, a declarat Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Având în vedere că, în ciuda faptului că echipele de muncitori acționează cât se poate de rapid pentru realizarea acestor lucrări, golirea și mai apoi umplerea sistemului de alimentare cu apă necesită timp îndelungat, restricțiile se întind pe tot parcursul zilei, între orele 8,00 și 20,00.

Reprezentanții Apa Serv Valea Jiului recomandă locuitorilor din municipiul Vulcan să să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pentru perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă. De asemenea, directorul general al ASVJ, Cristian Ionică arată că utilizatorii din zonele în care sunt aplicate aceste restricții au posibilitatea, dacă rămân fără apă, să se aprovizioneze de la rezervorul mobil care va fi amplasat de compania Apa Serv în zona centrală a municipiului Vulcan, în zona pieței centrale.

”Le mulțumim locuitorilor din Vulcan pentru înțelegere și-i asigurăm că acest disconfort de moment va fi compensat în anii care vor urma de eficacitatea investițiilor pe care le-am realizat și care generează acum aceste mici neplăceri. Dar, repet, nu există o altă soluție tehnică de a racorda noile rețele de distribuție cu cele vechi decât prin procedurile pe care le efectuăm acum și care implică aceste restricții temporare în frunizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă”, a mai spus ing. Cristian Ionică.