Zece alergători de top din România pe Via Transilvanica

Home Stiri la zi Zece alergători de top din România pe Via Transilvanica
Zece alergători de top din România pe Via Transilvanica

Zece alergători de top din România au luat startul într-un maraton sportiv care-și propune să promoveze traseul turistic ”Via Transilvanica”, cel mai spectaculos traseu de turism pedestru din România. Aceștia au pornit marți, 13 septembrie 2022 de la Putna, locul în care pornește de astfel Traseul turistic ”Via Transilvanica” și vor ajunge la Drobeta Turnu-Severin, punctul în care se încheie acest traseu, în data de 6 octombrie.

Între cei 10 alergători de top, convocați de Tibi Ușeriu – inițiator al acestui inedit proiect sportiv – se numără și Toma Coconea, apreciatul sportiv al Văii Jiului. Alături de cei doi, pe traseul ”Via Transilvanica” vor mai alerga sportivii: Cornel Pop, Corneliu Buliga, Cristian Deac, Adrian Pavel, Eva Hochbauer, Florin Alexandru, Paul Vulturar. Acestora li se alătură Alin Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social, care a inițiat și realizat Via Transilvanica, acesta urmând să parcurgă la pas întregul traseu. În paralel, traseul urmează să fie parcurs și de o altă echipă de sportivi, formată din Sergiu Pâcă și Traian Deleanu, care sunt pe traseu cu bicicletele.

Călătoria tuturor sportivilor care au pornit pe ”drumul care unește” poate fi urmărită de toți cei interesați, pas cu pas, kilometru cu kilometru, pe platforma web de tracking: https://tracktherace.com/…/trail…/via-transilvanica/race

Drumul pe care-l vor parcurge sportivii pe Via Transilvanica de la Putna la Drobeta Tr. Severin are o lungime totală de 1400 de kilometri și va trece inclusiv prin județul Hunedoara. De-a lungul călătoriei sportivilor, li se vor mai alătura diverși oameni, pe distanțe mai scurte, care își doresc să facă parte din prima alergare organizată pe Via Transilvanica.

Toate aceste călătorii sunt despre celebrarea drumului și pentru a da mai departe vestea marelui eveniment de inaugurare al Via Transilcanica, eveniment care va avea loc în data de 𝟖 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐥𝐚 𝐀𝐥𝐛𝐚 𝐈𝐮𝐥𝐢𝐚, în Piața Cetății!