TNRS participă cu două spectacole la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești din Chișinău

Home Cultură TNRS participă cu două spectacole la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești din Chișinău
TNRS participă cu două spectacole la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești din Chișinău

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu participă, cu două spectacole, la cea de-a VII-a ediție a  Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, care se desfășoară în perioada 15-28 septembrie 2022, la Chișinău, în Republica Moldova, sub genericul „Artiștii pentru pace, libertate, speranță”.

„Toți artiștii lumii doresc să trăiască în pace, în libertate, cu speranța că putem să aducem bucuria, miracolul, creația și frumosul în fața publicului din Chișinău, din Republica Moldova, din România, din Europa, din toată lumea. Este important ca noi, artiștii, să ne reunim în numele calității și frumosului și să putem să atragem atenția asupra a ceea ce înseamnă viața trăită în frumusețe, miracol, creație și bucurie. Venim la această a șaptea ediție cu două spectacole importante – Conferința iraniană, în  regia lui Bobi Pricop, și Mamă, în regia Marianei Cămărășan. Așteptăm cu drag să ne întâlnim cu spectatorii, care de fiecare dată au umplut până la refuz sălile unde Teatrul Național din Sibiu a jucat” spune Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

În 20 septembrie, de la ora 17:00, Constantin Chiriac TNRS va prezenta, pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”, spectacolul „Mamă, de Marta Barceló, regia Mariana Cămărășan, scenografia Dragoș Buhagiar, cu Diana Lazăr și Cendana Trifan.

În 21 septembrie, de la ora 19:00, publicul din Chișinău va putea urmări spectacolul „Conferința iraniană”, de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop, cu: Adrian Matioc, Florin Coşuleţ, Adrian Neacşu, Ofelia Popii, Diana Văcaru-Lazăr, Ciprian Scurtea, Marius Turdeanu, Pali Vecsei, Raluca Iani, Victor Rebengiuc, Ioana Blaga Frunzescu, Viorel Rață, Liviu Vlad.

Alături de teatrul gazdă participă 17 teatre de pe ambele maluri ale Prutului. În semn de solidaritate cu cetățenii Ucrainei și de afirmare a unor idealuri comune, în cadrul Reuniunii va fi prezent și Teatrul Național Dramatic Academic „Ivan Franko” din Kiev

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ministerelor Culturii din România și din Republica Moldova, al Institutului Cultural Român București și Chișinău, al Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova. Pentru al doilea an consecutiv, Reuniunea Teatrelor Naționale se bucură de Înaltul Patronaj Prezidențial acordat de Președinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, și de Președintele României, domnul Klaus-Werner Iohannis.