Ghiozdane școlare gratuite pentru copii din Lupeni, Hațeg, Dridu și Călărași

Home Educație Ghiozdane școlare gratuite pentru copii din Lupeni, Hațeg, Dridu și Călărași
Ghiozdane școlare gratuite pentru copii din Lupeni, Hațeg, Dridu și Călărași
Potrivit statisticilor, efectele problemelor financiare ale tot mai multor familii se reflectă într-un număr din ce în ce mai mare asupra educației copiilor proveniți din familiile vulnerabile, unde abandonul școlar devine tot mai mult o tristă realitate.
În efortul conjugat al comunităților de a veni în sprijiniul familiilor vulnerabile s-au înscris și reprezentanții Asociației ”Copii pentru Viitor”, al cărei suport acordat copiilor este deja unul de notorietate la nivelul întregii țări.
Într-o nouă acțiune socială, derulată în cadrul unei campanii având drept scop reducerea abandonului școlar, organizată de Asociația ”Copii pentru Viitor” în colaborare cu Metropolitan Life și cu sprijinul firmei Curiera Transport Solution, mereu prezentă în susținerea acțiunilor de voluntariat ale asociației conduse de Anca Iordănescu, un număr de 25 de copii din municipiul Lupeni au primit, odată cu începerea noului an școlar, ghiozdane complet echipate cu rechizitele necesare la școală. Potrivit președintelui Asociației ”Copii pentru Viitor”, pentru reușita acestui proiect s-au implicat în mod deosebit, doamnele Mihaela Cazacu, Greta Nechita și Veronia Ambruș, de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni.
Într-o acțiune similară, în cadrul aceleiași campanii care vizează reducerea abandonului școlar, alți 75 de copii de la diverse unitățin de învățământ din localitățile Hațeg, Dridu și Călărași au beneficiat, la rândul lor, de ghiozdane școlare complet echipate.
”Toți copiii trebuie să aibă acces la educație. Sigur că trăim vremuri în care, din păcate, costurile pentru rechizitele școlare constituie, pentru multe familii, o provocare greu de depășit la început de an școlar. Comunitatea trebuie să fie solidară și cu toții trebuie să facem ceva pentru ca abandonul școlar generat de lipsa resurselor financiare ale familiilor vulnerabile să fie diminuat sau chiar eradicat. Cu sprijinul unor parteneri generoși, și asociația noastră a reușit să contribuie ca 100 de copii din patru localități ale României să aibă cele necesare pentru a merge la școală. Mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit și în acest proiect”, a declarat Anca Iordănescu, președintele Asociației ”Copii pentru Viitor”.