Cabinet medical pentru elevi amenajat la Centrul de permanență din Uricani

Home Administrație Cabinet medical pentru elevi amenajat la Centrul de permanență din Uricani
Cabinet medical pentru elevi amenajat la Centrul de permanență din Uricani

Un Cabinet pentru medicină școlară, destinat elevilor de la cele două unități de învățământ din orașul Uricani, urmează să fie deschis, în perioada imediat următoare, provizoriu, la Centrul de permanență al instituției de sănătate publică din această localitate.

Măsura a fost adoptată zilele trecute de Consiliul local al orașului Uricani la inițiativa primarului Dănuț Buhăescu. Aceasta vine ca urmare a necesității de a asigura servicii de medicină școlară, elevilor care urmează cursurile Liceului Tehnologic ”Retezat”, respectiv a Școlilor gimnaziale nr. 1 și 2, pentru perioada în care acestea se află în proces de modernizare a infrastructurii educaționale.

”Vom deschide un Cabinet de medicină școlară, care va funcționa temporar la parterul Corpului A al Centrului de Permanență de la Uricani, acolo unde funcționează și cabinetele medicilor de familie dar și alte servicii medicale pentru cetățenii din orașul Uricani. Este o soluție de moment, până când vor fi încheiate lucrările de modernizare a infrastructurii de la cele două unități de învățământ din orașul Uricani pe care le realizăm cu fonduri europene. Nu puteam însă să lăsăm fără acces la servicii medicale școlare, copiii șți elevii din orașul Uricani în tot acest timp și de aceea am găsit această soluție de amanajare a Cabinetului de Medicină Școlară la Centrul de Permanență”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta spune că, în perioada imediat următoare, va fi efectuat, împreună cu medicul care va deservi acest cabinet, un inventar privind necesarul de instrumentar medical, care va fi achiziționat de Primăria orașului Uricani. Apoi, după obținerea avizului DSP, Cabinetul medical școlar va fi deschis și pus la dispoziția celor în drept.