Contract de 12 milioane de lei pentru construcția unei creșe noi în municipiul Lupeni

Home Administrație Contract de 12 milioane de lei pentru construcția unei creșe noi în municipiul Lupeni
Contract de 12 milioane de lei pentru construcția unei creșe noi în municipiul Lupeni

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a semnat în aceste zile, contractul pentru construcția unei noi creșe pentru copii în municipiul Lupeni, investiția fiind finanțată de Ministerul Dezvoltării, Lucrarilor Publice si Administrației prin PNRR, pe Componenta 15- Educație.

Edilul lupenean spune că acest contract va asigura finanțarea investițiilor la construcția unei creșe moderne, cu 40 de locuri, aceasta urmând să fie amplasată pe strada Tineretului nr. 43. Valoarea contractului de finanțare este de 12 milioane de lei, iar lucrările vor fi realizate prin intermediul Companiei Naționale pentru Investiții.

Primarul municipiului Lupeni informează că, în perioada imediat următoare va fi demarată și procedura de licitație pentru construirea acestui nou obiectiv de infrastructură educațională din această localitate. ”Este vorba despre o creșă considerată mică, destinată pentru a primi un număr de 40 de copii antepreșcolari, dar care va fi una modernă și eficientă din punct de vedere energetic, constituind în același timp un reper arhitectonic datorită modului atipic în care este proiectată clădirea. Dincolo de acest lucru, cel mai important pentru noi este că prin realizarea acestei investiții reușim să răspundem solicitărilor pe care ni le-au transmis cetățenii municipiului Lupeni, îndeosebi familiile tinere, pentru care această creșă nouă va fi de un real folos în organizarea vieții de familie și un real sprijin în educația timpurie a copiilor acestora. Îmi doresc ca procedurile de licitație să se deruleze fără probleme, astfel încât în cel mai scurt timp să putem vorbi despre deschiderea acestui șantier de investiții în municipiul Lupeni și, mai apoi, despre inaugurarea primei creșe construite la Lupeni în ultimul sfert de secol”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acest proiect face parte din seria investițiilor pe care administrația publică locală din municipiul Lupeni le face pentru modernizarea sectorului educațional, prin atragerea și utilizarea de fonduri europene nerambursabile.