Tineri liberali și seniori ai PNL Hunedoara la prima ediție a inițiativei ”Cafeneaua Liberală”

Home Politică Tineri liberali și seniori ai PNL Hunedoara la prima ediție a inițiativei ”Cafeneaua Liberală”
Tineri liberali și seniori ai PNL Hunedoara la prima ediție a inițiativei ”Cafeneaua Liberală”

Prima ediție a inițiativei „Cafeneaua Liberală”, un proiect demarat în premieră în municipiul Deva la inițiativa organizației județene a Tineretului Național-Liberal (TNL) a avut loc în data de 28 septembrie 2022. Proiectul aparține chiar liderului TNL Deva, Alexandru Dîlv care-și propune astfel să aducă în prim plan comunicarea directă între tineri și decidenții publici, facilitând dialogul deschis, într-un cadru informal.

La prima ediție a evenimentului,m tinerii liberali hunedoreni i-au avut alături pe Ovidiu Cîmpean, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Vetuța Stănescu, deputat și președinte PNL – filiala teritorială Hunedoara, Călin-Petru Marian, prefectul județului Hunedoara, Florin-Nicolae Oancea, primarul municipiului Deva și președinte PNL municipiul Deva, Ovidiu Vlad, secretar general PNL – filiala teritorială Hunedoara, Irinel Faur, secretar general PNL municipiul Deva și Ovidiu Boldor, președinte TNL – filiala teritorială Hunedoara.

Alexandru Dîlv spune că interacțiunea a fost concentrată în jurul mai multor subiecte de interes: doctrine politice, politici publice aplicate, atragere de fonduri europene, implicare activă în viața publică, responsabilitate politică și idei de proiecte pentru comunitățile viitorului.

”Inițiativa s-a născut din dorința de a aduce mai aproape segmentul de tineret de factorii cheie din procesul de luare a deciziilor la nivel administrativ. În viitorul apropiat îmi doresc ca acest proiect să devină o cutumă practicată de tinerii liberali deveni și urmează să aducem alți invitați de marcă care ne pot oferi exemple de bună practică, având la bază expertiza profesională personală. Prin astfel de demersuri, generăm împreună cu liderii de opinie idei de proiecte pe care urmează să le implementăm pentru comunitatea deveană. Organizația TNL Deva este în plină ascensiune, iar acest trend ascendent a început deja să fie resimțit prin prisma acțiunilor pe care le-am dezvoltat în ultimele luni de activitate”, a declarat Alexandru Dîlv, președintele TNL Deva.