Premiera spectacolului „Oleanna”, de David Mamet, pe scena Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu

Home Cultură Premiera spectacolului „Oleanna”, de David Mamet, pe scena Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu
Premiera spectacolului „Oleanna”, de David Mamet,  pe scena Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu invită publicul la cea de-a patra premieră pe care o prezintă în luna septembrie 2022 – „Oleanna”, de David Mamet, în regia lui Bogdan Sărătean.

Avanpremiera spectacolului va avea loc în 30 septembrie, iar premiera în 1 octombrie, ambele reprezentații fiind programate la ora 19:00, la Sala Studio din str. Emil Cioran, nr. 1A.

“Sunt 30 de ani de când David Mamet a scris piesa asta. Din punct de vedere dramaturgic, ea e perfectă, atât timp cât perfecțiunea există. E perfectă pentru că nu e părtinitoare, nu e tezistă. Dar în același timp, autorul presimte fenomene stranii ale modernității. Oare cum ar arăta piesa lui Mamet în ziua de azi, în care exhibăm în medul virtual, cu surplus de violență, atâtea neîmpliniri, găsind mereu și mereu vinovați? Oare și-ar fi imaginat cât de actual va fi textul lui după trei decenii? Ambele personaje au dreptatea și vina lor în egală măsură, iar asta e tragic. Doar că e o tragedie a omului modern, complet lipsită de catharsis”, spune regizorul Bogdan Sărătean.

În distribuție sunt actorii Veronica Arizancu și Ciprian Scurtea, iar scenografia este semnată de Alexandra Budianu.

Spectacolul este o poveste despre putere și fragilitatea ei, despre măști și umbre, a cărei actualitate frapantă ne pune în fața propriilor temeri și speranțe.

Biletele sunt disponibile online, pe www.tnrs.ro, și la Agenția de bilete din str. Nicolae Bălcescu nr. 17.