Branșamente gratuite la noile rețele de apă potabilă din Vulcan

Home Economie Branșamente gratuite la noile rețele de apă potabilă din Vulcan
Branșamente gratuite la noile rețele de apă potabilă din Vulcan

Odată cu implementarea proiectului european de modernizare a rețelelor de apă potabilă și canalizare, acest serviciu de utilitate publică ajunge acum și în zonele mărginașe ale unora din localitățile Văii Jiului, iar proprietarii de gospodării vor avea, pentru o perioadă de timp, oportunitatea de a se branșa gratuit la noile rețele de apă.

Spre exemplu, în mai multe zone rezidențiale din localitățile componente ale municipiului Vulcan precum Crividia, dar și din cartierele Brazi, Valea Morii, Plevnei sau Izvor, au fost configurate noi rețele de alimentare cu apă potabilă de calitate, având în vedere că rețelele vechi de apă existente în aceste zone, nu mai asigurau în mod corespunzător acest serviciu. Odată cu finalizarea investițiilor la rețelele de distribuție, care potrivit legii, au putut fi realizate de operatorul de apă doar până la limita de proprietate a gospodăriilor, este necesară realizarea de către aceștia a branșamentelor la noile rețele de apă.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionică precizează că, pentru moment, acest serviciu de realizare a noilor branșamente este unul care nu implică costuri suplimentare. ”În zonele menționate din municipiul Vulcan, unde am dus o conductă nouă de alimentare cu apă potabilă, cu cămin de vizitare și apometru aferent, proprietarii trebuie să-și realizeze lucrări de branșament la noua rețea de apă potabilă, în cel mai scurt timp, pentru a beneficia de servicii de calitate. Pentru că aceste branșamente nu se pot, desigur, realiza peste noapte, noi am lăsat în funcțiune, pentru o perioadă de timp și vechile rețele de alimentare, în paralel nu noua rețea de apă potabilă. Însă e bine să se știe că odată cu modificarea regimului de presiune pe rețeaua veche, pe măsură ce oamenii se branșează la rețeaua nouă, vor apărea avarii, iar oamenii care nu trec cu branșament pe noua rețea de alimentare, riscă să rămână, la un moment dat, fără apă”, explică ing. Cristian Ionică.

Acesta precizează că branșamentul la noua rețea de alimentare, care presupune încheierea unui nou contract cu Apa Serv Valea Jiului, nu este o procedură complicată și, pentru moment, ea nu implică nici un fel de cheltuieli din partea beneficiarilor. ”Practic, vorbim despre o cerere, care trebuie depusă la noi, prin care se solicită realizarea branșamentului la noua rețea de apă potabilă, însoțită de anumite documente care atestă dreptul de proprietate. În mod normal, realizarea unor branșamente noi presupun și obținerea avizului de branșament care costă 217 lei și a taxei de branșament, care costă 48 de lei, însă noi am luat decizia ca, acolo unde branșamentele se fac pentru trecerea de la rețeaua veche la noile rețele, realizate cu fonduri europene, beneficiarii să nu fie obligați la plata acestor taxe”, precizează ing. Cristian Ionică.

Cererile de branșare sunt analizate și aprobate rapid de conducerea companiei de apă, iar beneficiarii sunt astfel branșați la noile rețele de alimentare, care garantează furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă de calitate, 24 de ore din 24.