Etapa a 4-a a Grand Prix Romania la Șah începe duminică, 16 octombrie 2022, la Geoagiu-Băi

Home Stiri la zi Etapa a 4-a a Grand Prix Romania la Șah începe duminică, 16 octombrie 2022, la Geoagiu-Băi
Etapa a 4-a a Grand Prix Romania la Șah începe duminică, 16 octombrie 2022, la Geoagiu-Băi

Județul Hunedoara găzduiește una dintre cele mai importante competiții de șah de la noi din țară, care readuce România în elita șahului mondial. Pe lângă turneul principal GRAND PRIX ROMANIA, vor avea loc și o serie de turnee secundare.

Evenimentul este organizat de Federația Română de Șah în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara, care a alocat 100.000 de lei pentru buna desfășurare a competițiilor.

În perioada 16 – 23 octombrie 2022, în stațiunea Geoagiu-Băi, se va desfășura etapa a 4-a a GRAND PRIX ROMANIA la șah, o competiție la care sunt înscriși circa 40 de mari maeștri și maeștri internaționali din 11 țări (India, Azerbaidjan, Israel, Germania, Italia, Lituania, Bulgaria, Grecia, Ucraina, Moldova și România). În perioada 20 – 23 octombrie, va avea loc turneul secundar HUNEDOARA OPEN. Sâmbătă, 15 octombrie, vor avea loc și două turnee dedicate copiilor sub 14 ani.

Deschiderea oficială a evenimentului GRAND PRIX ROMANIA va avea loc duminică, 16 octombrie, de la ora 15.00, la Hotel Germisara.

Turneul A – GRAND PRIX ROMANIA, etapa a 4-a – este un turneu de șah clasic pentru jucători români și străini cu ELO >2200, plus deținători de vouchere primite din partea Federației Române de Șah sau wildcards oferite de către organizatori. Turneul cu omologare FIDE și FRSah se joacă în sistem elvețian, a 9 runde. Fondul total de premiere este de 90.000 de lei. Competiția este găzduită la Hotel Germisara, salon Belvedere.

Turneul B – HUNEDOARA OPEN – turneu cu omologare FIDE și FRSah pentru jucători români legitimați și străini cu FIDE ID și cu ELO <2200. Se va juca în sistem elvețian, a 6 runde. Deschiderea oficială este programată pentru data de 20 octombrie, ora 15.00. Fondul de premiere este de 15.000 de lei. La acest turneu participă 61 de competitori din România, Serbia și Canada. Competiția se va desfășura la Hotel Vacanța, sala etaj I.

Turneul C – CUPA JUNIORUL U14 – turneu de șah rapid dedicat copiilor sub 14 ani legitimați. Participă 26 de competitori.

Turneul D – CUPA JUNIORUL U14 – turneu de șah rapid dedicat copiilor sub 14 ani nelegitimați la cluburi de profil. Și-au anunțat participarea 31 de competitori.

Turneele pentru copii se desfășoară la Hotel Vacanța.