,,Aventuri în Ţara Emoţiilor” cu Alec Blenche, la Salonul Hunedorean al Cărții

Home Cultură ,,Aventuri în Ţara Emoţiilor” cu Alec Blenche, la Salonul Hunedorean al Cărții
,,Aventuri în Ţara Emoţiilor” cu Alec Blenche, la Salonul Hunedorean al Cărții

Alec Blenche este un nume bine cunoscut micilor cititori și părinților acestora, este autorul a peste 30 de cărți și e considerat cel mai de succes scriitor de cărți pentru copii din România, la ora actuală. Cărțile sale merg direct la sufletul celor mici care îndrăgesc eroii cu care Alec Blenche le face cunoștință în povestiri pline de farmec. Copiii îi cunosc deja pe Erus, pe pisoiul Jup, pe prințul Păpădie, pe Pac și Mac, pe baronul Van Pișkel și atâția alți eroi care i-au purtat pe cei mici în lumea minunată a magiei, a visului, a poveștilor mereu tinere.

Cu această recomandare, evident că întâlnirea cu scriitorul de literatură pentru copii Alec Blenche, care și-a lansat cartea Aventuri în Țara Emoțiilor, apărută la Editura Univers, în cadrul ediției din acest an a Salonului Hunedorean al Cărții a fost o surpriză deosebit de plăcută pentru cei mai micii dintre pasionații de lectură invitați de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, la acest eveniment. De data aceasta, ei s-au întâlnit cu Emma, cu prietenul ei, unicornul Lily, cu eroi care personifică cele mai importante virtuți omenești: domnul Curaj, domnișoara Compasiune, domnul Respect, domnișoara Modestie, domnul Încredere, domnul Optimism și altele, cea mai de preț virtute fiind Iubirea.

Dragostea pentru literatura pentru copii i s-a sădit lui Alec Blenche în suflet, încă din copilărie, când asculta povești de pe plăcile de vinil, când mergea la bunici și intra parcă într-o lume de basm. Așa cum s-a destăinuit celor prezenți la lansarea cărților sale de la salonul Hunedorean al Cărții, Alec Blenche iubește copiii, își iubește fetița, pe Emma, iubește legătura extraordinară pe care a realizat-o cu micii lui cititori și se află în permanentă legătură cu aceștia. Profesiunea sa de credință este sintetizată în următoarele gânduri pe care le-a împărtășit cititorilor săi: „Eu îmi doresc pentru copilul meu să își trăiască viața după cum îi bate inima. Să trăiască corect, să își urmeze pasiunea. Să aibă un vis care să o facă fericită pe ea, dar și pe cei din jur. Consider că cele mai importante valori pentru un copil sunt răbdarea, generozitatea, iubirea și recunoștința. Dacă acestea sunt învățate și structurate bine în primii ani de viață, restul lucrurilor se vor așeza mult mai clar și mai ușor peste această fundație morală.”

Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene din Deva este de părere că această carte, care s-a lansat la Salon, are o trăsătură extrem de importantă: pe lângă tonul copilăresc, pe lângă firul narațiunilor, din ea se desprind foarte multe învățăminte care, odată asimilate de copii, îi vor ajuta să dobândească cele mai importante virtuți. ”Micii cititori vor învăța ce este prietenia, generozitatea, compasiunea, loialitatea, modestia, sinceritatea, respectul și să nu-și piardă niciodată încrederea în ei. Putem spune că în general cărțile lui Alec Blenche sunt un adevărat cod moral care dorește și reușește să meargă direct la sufletul copiilor care vor avea ce învăța din fiecare pagină pe care Alec Blenche le-a scris-o cu o adevărată dragoste de părinte. Valoarea cărții este sporită de frumoasele ilustrații realizate de Doina Zavadschi și Ion Andrei Puican”, a declarat Ioan Sebastian Bara.

Și cartea lansată la ediția de anul acesta a Salonului este, așa cum spune autorul însuși, „dătătoare de încredere, curaj și, mai presus de orice, bucuria de a trăi cu autenticitate, a învăța și a crește”.

În era internetului, a calculatorului, a smartphone-ului, faptul că Alec Blenche le dăruiește copiilor cărți adevărate, frumos scrise, frumos ilustrate, cărți pe care ei le vor citi cu plăcere este un lucru extraordinar pentru care autorul lor merită toată admirația și recunoștința cititorilor.

Evident, la finalul prezentării de carte, pe care Alec Blenche a însoțit-o și de un foarte frumos recital muzical, autorul a oferit zâmbete și autografe micilor dar pasionaților săi cititori, fiind la rândul său recompensat de gazdele evenimentului cu o binemeritată Diplomă de excelență.