Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți de la Petroșani, un eveniment necesar, accesat cu interes din partea angajatorilor și a celor aflați în căutarea unui loc de muncă

Home Economie Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți de la Petroșani, un eveniment necesar, accesat cu interes din partea angajatorilor și a celor aflați în căutarea unui loc de muncă
Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți de la Petroșani, un eveniment necesar, accesat cu interes din partea  angajatorilor și a celor aflați în căutarea unui loc de muncă

Colectivul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din județul Hunedoara a făcut eforturi deosebite pentru ca Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, organizată anul acesta la Petroșani, în cadrul unui necesar eveniment derulat de ANOFM în peste 60 de localități din toate județele țării, să fie una marcată de succes, din toate punctele de vedere. Colaborarea excelentă pe care echipa condusă de Georgeta Tomuța (directorul executiv al AJOFM Hunedoara) a avut-o cu Universitatea din Petroșani și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, parteneri în organizarea acestui eveniment, pe de o parte, respectiv cu agenții economici hunedoreni, pe de altă parte, au făcut ca ediția din acest an a Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți să fie cel mai reușit eveniment de acest fel, organizat la nivelul județului Hunedoara.

Peste 900 de oameni, din care peste 700 de tineri, au fost prezenți la evenimentul organizat la Biblioteca Universității din Petroșani, unde 72 de agenți economici (din cei 94 contactați de reprezentanții AJOFM) au ofertat nu mai puțin de 392 de locuri de muncă, în diverse domenii de activitate.  Potrivit raportului de bilanț al acestui eveniment, prezentat de directorul executiv al AJOFM Hunedoara,  Georgeta Tomuța la finalul Bursei, un număr de 284 de tineri absolvenți de studii medii au fost selectați în vederea angajării, iar alți 30, dintre care 3 cu studii superioare, au fost direct încadrați în muncă.

Evenimentul de la Petroșani s-a bucurat de atenție și din partea autorităților publice locale, primarii Lucian Resmeriță (Lupeni), Vasile Jurca (Petrila), Tiberiu Iacob Ridzi (Petroșani) și Nicu Dunca (Aninoasa) fiind prezenți la deschidere, alături de Petru Călin Marian (prefectul județului Hunedoara) Alin Țambă (vicepreședintele CJH), Bogdan Urdea (subprefect al județului Hunedoara), Dan Codruț Petrilean (prorector al Universității din Petroșani), Nicolae Pătrășcoiu (președintele Senatului Universității din Petroșani), Maria Ștefănie (inspector școlar general al județului Hunedoara. Oficialităților locale și județene li s-a alăturat și președintele AJOFM, Florin Irinel Cotoșman.

Prezența la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți de la Petroșani a președintelui ANOFM, Florin Irinel Cotoșman s-a dorit a fi tocmai un semnal de sprijin pentru mediul de afaceri hunedorean și pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă, dar și un răspuns apreciativ la adresa activității echipei AJOFM din acest județ. ”Am considerat că este o oportunitate foarte bună să cunosc situația din județul Hunedoara privitor la locurile de muncă vacante, la numărul persoanelor care doresc să se angajeze. Îi felicit pe colegii mei de la AJOFM Hunedoara pentru modul în care au organizat acest eveniment. O surpriză plăcută pentru mine este numărul de participanți, dar și numărul de angajatori. Integrarea tinerilor pe piața muncii reprezintă o prioritate pentru noi și astăzi, la nivel național, este un eveniment foarte important al activității Serviciului Public de Ocupare din România”, a declarat președintele AJOFM, Florin Irinel Cotoșman.

Acesta a prezentat, cu acest prilej, și măsurile de sprijin pe care ANOFM le acordă, pe de o parte, angajatorilor care oferă locuri de muncă, prin subvențiile de 2.250 de lei/lună timp de un an oferite pentru angajarea mai multor categorii de șomeri și, pe de altă parte, primele generoase de încadrare pe piața muncii și celelalte facilități de care pot beneficia absolvenții care intră pe piața muncii.

Succesul acestui eveniment reprezintă pentru directorul executiv al AJOFM Hunedoara etalonul unei munci depuse, cu migală și maximă responsabilitate, de întreaga echipă a acestei instituții. ”Suntem unul dintre cele mai grele județe din țară, avem foarte mulți șomeri și foarte mulți tineri care se află în căutarea unui loc muncă.  Trebuie să căutăm soluții ca să ajutăm toate aceste persoane. Doar implicându-ne și fiind activi putem să rezolvăm problema din județul Hunedoara. În acest context se înscrie și acest eveniment special, iar interesul de care el s-a bucurat din partea angajatorilor, al tinerilor, al șomerilor, al autorităților și al conducerii centrale a ANOFM ne încurajează să apreciem că suntem pe drumul cel bun. Colaborarea cu ISJ Hunedoara și Universitatea din Petroșani este la fel de importantă pentru că, așa cum s-a văzut și astăzi, încercăm să-i familiarizăm pe tineri încă din timpul școlii și facultății cu particularitățile pe care le presupune inserția pe piața muncii. Colegii mei au stat de vorbă cu fiecare absolvent, cu fiecare tânăr care a fost prezent aici, prezentându-le inclusiv cursuri de calificare gratuite derulate de AJOFM, subvențiile la absolvire sau programele de formare și reconversie profesională pe care noi le oferim și care se bucură de un interes tot mai mare. Trebuie să demonstrăm că suntem un județ care la nivelul AJOFM ne facem treaba cu seriozitate, iar un semnal important care confirmă acest lucru este chiar amploarea acestei Burse, interesul angajatorilor, al autorităților și al conducerii centrale a ANOFM”, a declarat Georgeta Tomuța, director executiv al AJOFM Hunedoara.

Rezultatele Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți din acest an sunt considerate a fi mulțumitoare, iar reprezentanții AJOFM Hunedoara spun că vor monitoriza cu atenție câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă. În plus, succesul acestui eveniment determină reprezentanții AJOFM să ia în considerare și organizarea altor acțiuni de acest fel.