”Green line” reloaded! CJH pornește licitațiile pentru linia verde de autobuze în Valea Jiului, în luna noiembrie

Home Administrație ”Green line” reloaded! CJH pornește licitațiile pentru linia verde de autobuze în Valea Jiului, în luna noiembrie
”Green line” reloaded! CJH pornește licitațiile pentru linia verde de autobuze în Valea Jiului, în luna noiembrie

Proiectul realizării unei linii de transport rutier interurban în Valea Jiului, prin intermediul autobuzelor electrice, trenează de ceva vreme și, pe fondul multiplelor probleme care au făcut ca acest proiect să bată pasul pe loc, au existat temeri că finanțarea europeană aprobată deja de câțiva ani, se va pierde.

După ce rolul de lider al acestui proiect, în care sunt implicate toate autoritățile publice locale din Valea Jiului a fost preluat de Consiliul județean Hunedoara, evoluția capitolelor birocratice de elaborare a proiectului de execuție și anexelor acestuia a evoluat mult mai repede, iar administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram spune că, în perioada imediat următoare, acest proiect va fi preluat de asociația de dezvoltare intracomunitară constituită pentru implementarea acestuia.

coste”Este foarte adevărat că evoluția acestui proiect important pentru Valea Jiului a rămas puțin cam în urmă, pentru că au existat tot felul de probleme legate de proiectare și de unele investiții foarte mari, dar neeligibile, care au fost prinse inițial în proiect și la care a trebuit să renunțăm, dar de ceva vreme Consiliul județean Hunedoara a preluat inițiativa acestui proiect și suntem acum în faza de a avea noul proiect de execuție finalizat, cu toate observațiile făcute de administrațiile locale. Vom primi acest proiect chiar în aceste zile, iar săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu toți primarii pentru a-l prezenta, astfel încât undeva la începutul lunii noiembrie, acesta să fie aprobat în Consiliile locale și Consiliul județean. Eu cred că, în a doua jumătate a lunii noiembrie, vom putea scoate la licitație acest proiect, atât pe partea de achiziție a autobuzelor electrice, cât și pe cea de construcții aferente. Ceea ce vă pot spune, cu siguranță, este că ne vom încadra în termenul stabilit pentru finalizarea acestui proiect, care este 31 decembrie 2023”, a declarat Costel Avram.

Potrivit contractului de finanțare al proiectului ”Green Line Valea Jiului”, Uniunea Europeană a pus la dispoziția autorităților locale și județene un buget de 20 de milioane de euro pentru realizarea unei linii ecologice de transport interurban între toate localitățile din Valea Jiului. Dacă proiectul va fi realizat conform graficului, asta înseamnă că în primăvara anului 2024, locuitorii Văii Jiulu vor avea la dispoziție o alternativă publică de transport local, cu autobuze electrice, moderne și nepoluante.