Informare privind fondurile disponibile pentru fermierii din zonele montane, la Petrila

Home Economie Informare privind fondurile disponibile pentru fermierii din zonele montane, la Petrila
Informare privind fondurile disponibile pentru fermierii din zonele montane, la Petrila

La Petrila va avea loc vineri, 28 octombrie 2022, de la ora 11:00 o sesiune de informare privind fondurile acordate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin intermediul Agenției Naționale a Zonelor Montane, pentru programe de investiții destinate fermierilor.

De altfel, după cum precizează primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, sesiunea de informare este dedicată cu precădere fermierilor și reprezentanților mediului de afaceri care locuiesc și activează în zonele specifice din Valea Jiului și Țara Hațegului.

Aceste oportunități de finanțare vor fi prezentate de reprezentanți ai Consiliului Județean Hunedoara. Potrivit acestora, mai pot fi accesate până la finalul acestui an cele trei programe de finanțare disponibile, respectiv:

  • Programul de investiții pentru înființarea stânelor;
  • Programul de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și prelucrare a laptelui în zona montană;
  • Programul de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și prelucrare a fructelor de pădure, a ciupercăriilor sau plantelor medicinale și aromatice din flora spontană și de cultură în zona de munte.

Cele trei programe, care implică ajutor de stat cu sprijinul Uniunii Europene mai pot fi accesate doar până la finalul acestui an, iar plățile aferente se fac până la data de 29 decembrie 2023.

Sesiunea de informare de la Petrila, va avea loc la Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt” iar participarea celor interesați este gratuită.