Primăria Uricani invită fermierii să-și exprime intenția de închiriere a pajiștilor pentru anul 2023

Home Administrație Primăria Uricani invită fermierii să-și exprime intenția de închiriere a pajiștilor pentru anul 2023
Primăria Uricani invită fermierii să-și exprime intenția de închiriere a pajiștilor pentru anul 2023

Până la data de 15 noiembrie 2022, crescătorii de animale, persoane fizice sau juridice, care au animale înscrise în Registrul Național al exploatațiilor, pot depune cereri pentru închirierea pajiștilor aparținând domeniului privat al UAT Uricani, pentru anul viitor.

Potrivit primarului orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, măsura este necesară având în vedere faptul că majoritatea actualelor contracte de închiriere a pajiștilor permanente de pe raza orașului Uricani expiră la data de 31.12.2022. ”Așteptăm fermierii și crescătorii de animale să depună cereri pentru închirierea pajiștilor pentru punerea în valoare și folosirea eficientă a acestora în cursul anului viitor”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

Suprafețele de terenuri pentru pășunat din Uricani, care pot fi închiriate de cei interesați și pentru care se va aplica procedura legală de atribuire se află în muntele Șiglău, muntele Coarnele, muntele Brazi, muntele Șerpi, muntele Buta Mare, muntele Buta Mică și muntele Coasta Sterminos.

Personele interesate, care depun cereri pentru închiriere pajiștilor montane trebuie să menționeze efectivele de animale pe care le au înregistrate în Registrul Național al exploatațiilor, precum și opțiunea cu denumirea locului pe care doresc să-l închirieze.