Recepție finală pentru Cinematograful ”Cultural” din Lupeni

Home Administrație Recepție finală pentru Cinematograful ”Cultural” din Lupeni
Recepție finală pentru Cinematograful ”Cultural” din Lupeni

După doi ani de muncă, lucrările de reabilitare și modernizare ale Cinematografului ”Cultural” din municipiul Lupeni permit acum redeschiderea acestei instituții de cultură și artă care întregește oferta în acest important domeniu al vieții sociale din stațiunea de la poalele muntelui Straja, pe bună dreptate considerată a fi o Capitală a culturii hunedorene.

Primele filme au rulat din nou pe ecranul uriaș din sala Cinematografului ”Cultural” joi, 10 noiembrie 2022, după mai bine de două decenii de la ultima proiecție cinomatografică găzduită aici. De data aceasta, ”spectatori” au fost doar membrii ai comisiei de recepție a investițiilor, respectiv reprezentanți ai administrației publice locale din municipiul Lupeni, ai Companiei Naționale pentru Investiții și reprezentanții firmei care a implementat acest proiect.

Proiectul de reabilitare și modernizare a Cinematografului ”Cultural” a adus municipalității din Lupeni investiții de aproximativ 7 milioane de lei, asigurate de CNI.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță se declară deosebit de încântat de felul în care arată acum acest nou edificiu cultural din localitatea pe care o conduce. ”După 2 ani de muncă s-au finalizat lucrările la acest obiectiv important pentru municipiul Lupeni. Am avut o excelenetă colaborare, pe tot parcursul derulării acestui important proiect de pe raza municipiului Lupeni, atât cu cei de la Compania Națională pentru Investiții, care a finanțat lucrările, cât și cu echipa care a realizat efectiv lucrările de construcție, reamenajare și dotare a acestui obiectiv. Pot să spun că, pe lângă Palatul Cultural, municipiul Lupeni are acum încă o sală pentru evenimente culturale deosebit de frumoasă, iar în curând cetățenii vor putea viziona aici cele mai noi producții cinematografice. În felicit sincer pe toti cei care au contribuit la realizarea acestei investiții: Compania Națională de Investiții, constructorul, proiectantul si echipa de proiecte a Primăriei Municipiului Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta spune că, în perioada imediat următoare, Primăria Lupeni care a redevenit proprietar și administrator al acestui obiectiv, odată cu finalizarea lucrărilor, Cinematograful fiind preluat înapoi de la CNI, va face demersurile pentru obtinerea avizelor necesare pentru punerea în funcțiune și deschiderea cinematografului pentru iubitorii de film. Primarul Lucian Resmeriță își exprimă convingerea că acest lucru se va întâmpla până la finalul acestui an.

Între timp, Primăria municipiului Lupeni a finanțat, la rândul său, o serie de lucrări edilitare pentru amenajarea și modernizarea spațiilor publice (străzi, alei, parcări, zone verzi) din arealul Cinematografului ”Cultural”, astfel că această zonă aflată în plin centru al municipiului Lupeni, este una deosebit de frumoasă.