Cristian Resmeriță: ”PNL blochează angajările în minerit!”

Home Politică Cristian Resmeriță: ”PNL blochează angajările în minerit!”
Cristian Resmeriță: ”PNL blochează angajările în minerit!”

La doar câteva zile după ce, urmare a unui protocol încheiat între Sindicatul ”Muntele” și conducerea CEH, document însușit și de ministrul Muncii, Virgil Popescu, la Mina Lupeni au fost demarate procedurile pentru angajarea unui număr de 20 de muncitori în activitatea e producție, luni, 14 noiembrie 2022, a venit vestea că angajările de personal în cadrul CEH au fost blocate de Ministerul Energiei.

Așa se face că, în această dimineață, cei 20 de oameni care au promovat examenul susținut în cursul zilei de vineri, 11 noiembrie 2022, deși au fost prezenți la EM Lupeni pentru a începe munca, spre dezamăgirea lor au fost anunțați că ministrul Virgil Popescu a suspendat angajările.

Vestea  fost primită cu dezamăgire și de senatorul social-demicrat Cristian Resmeriță, cel care salutase zilele trecute decizia CEH de a demara un program de angajări la minele din Valea Jiului, chiar și cu aceste prime 20 de posturi la Mina Lupeni. ”Ministrul PNL Virgil Popescu, cu de la sine putere, a hotărât să blocheze angajările în minerit. Este un act iresponsabil al domnului ministru, inexplicabil dacă avem în vedere că Ministerul și-a dat acordul pentru a se face niște angajări prin acel Protocol semnat cu Sindicatul Muntele. Observ că în momentul de față PNL s-a răzgândit, deși de foarte mult timp mimează un anumit interes față de Complexul Energetic Hunedoara și de mineri. Trist este că această decizie a fost luată, după ce s-a consultat cu conducerea PNL Hunedoara. Țin să-i asigur pe cei 20 de oameni că lucrurile nu vor rămâne așa și că vor fi angajați indiferent ce spune domnul Ministru. De asemenea doresc să asigur populația Văii Jiului că vor urma și alte angajări, indiferent că PNL dorește sau nu!”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Săptămâna trecută, după ce senatorul Cristian Resmeriță a anunțat că Sindicatul Muntele a obțiunut deblocarea primelor 20 de angajări, din cele 150 promise de Ministerul Energie pentru Complexul energetic din Valea Jiului, liderii PNL Hunedoara au dat asigurări, la rândul lor, că vor urma angajări la minele din Valea Jiului.