Corala ”Sacerdotes” aduce la Vulcan atmosfera sărbătorilor de iarnă

Home Cultură Corala ”Sacerdotes” aduce la Vulcan atmosfera sărbătorilor de iarnă
Corala ”Sacerdotes” aduce la Vulcan atmosfera sărbătorilor de iarnă

Apreciata corală ”Sacerdotes” a Episcopei Devei și Hunedoarei, sub bagheta dirijorului pr. Nicolae Daniel Balea, va susține un concert de colinde la Vulcan luni, 21 noiembrie 2022. Evenimentul va avea loc în sala Cinematografului ”Luceafărul” din municipiul Vulcan, de la ora 17,00.

Acest concert, derulat sub genericul ”Dumnezeu dintru-nceput…” aduce în atenția publicului un regal de colinde care deschide seria evenimentelor culturale dedicate sărbătorii Nașterii Domnului care vor avea loc în comunitatea Vulcanului. Recitalul de colinde este organizat de către Parohia Ortodoxă Română ”Sf. Arhangheli Mihail Și Gavril” Coroești-Vulcan, cu sprijinul Restaurantului Trilogy și al complexului turistic ”Sura lui Pătru” și este oferit GRATUIT publicului vulcănean, desigur în limita locurilor disponibile în sala de spectacol.

Corala „Sacerdotes” a Episcopiei Devei și Hunedoarei a luat ființă în toamna anului 2010, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, regretatul Episcop al Devei și Hunedoarei, urmând o tradiție impusă de-a lungul timpului în eparhiile Bisericii Ortodoxe Române. Corala este compusă din preoți, diaconi și teologi din protopopiatele Deva, Orăștie, Brad și Hațeg. Aceasta îşi propune să abordeze un repertoriu format din imnuri religioase, colinde, cântări şi pricesne, specifice perioadelor liturgice ale anului bisericesc, dar şi pricesne închinate Maicii Domnului, preluate fie din literatura autohtonă, fie din repertoriul universal. Unele piese, ce sunt cunoscute auditoriului în stil monodic, au fost prelucrate şi armonizate pentru cor bărbătesc, tocmai pentru a da o notă de originalitate şi de noutate în interpretarea muzicii corale bărbăteşti.