Piata agroalimentară din Uricani va fi repusă în funcțiune

Home Administrație Piata agroalimentară din Uricani va fi repusă în funcțiune
Piata agroalimentară din Uricani va fi repusă în funcțiune

În aceste zile, la Uricani au început lucrările pentru modernizarea Pieței agroalimentare din localitate. Situată în ”orașul vechi”, în spatele Casei de cultură, piața din Uricani nu a mai fuincționat de ceva vreme, pentru că degradarea spațiului nu a mai permis desfășurarea în condiții optime a activităților specifice acestui tip de comerț.

Pentru a schimba situația și a redeschide activitatea de la Piața agroalimentară, pe agenda primarului orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, a fost înscris și acest obiectiv. Consiliul local a aprobat banii necesari pentru acest poiect și primarul Buhăescu era optimist că piața va fi redată circuitului economic din oraș încă din acest an. ”Spre toamnă am fost însă nevoiți să luăm acești bani, prinși pe investițiile pentru piață și să-i mutăm către o altă investiție, respectiv la grădinița de la blocul 13, pentru a putea deschide în această toamnă activitatea de la această unitate de învățământ preșcolar. Din fericire, am avut plăcuta surpriză ca, la rectificarea bugetară din această toamnă, Guvernul să ne trimită niște bani pentru investiții, astfel încât am putut finanța din nou investiția de la piață. Iată că lucrările de la piață au început și, desigur că ele nu vor fi încheiate în timp util ca să redeschidem piața anul acesta, dar până la primăvară vom avea din nou o piață unde cetățenii să poată cumpăra produse specifice direct de la producători”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta spune că lucrările de la Piața agroalimentară din Uricani vor transforma acest obiectiv într-o clădire modernă, utilată corespunzător, propice entru derularea comerțului cu produse provenind de la producătorii locali, în cea mai mare parte, dar și de la producători din alte zone care vor aduce aici produse agroalimentare de calitate, la prețuri accesibile.