Locul 3 mondial la Karate WKF Serie A din Indonezia, pentru Miruna Mălăuță

Home Stiri la zi Locul 3 mondial la Karate WKF Serie A din Indonezia, pentru Miruna Mălăuță
Locul 3 mondial la Karate WKF Serie A din Indonezia, pentru Miruna Mălăuță

Sportivă de top a SC Poli Karate Petroșani, Miruna Mălăuță, una dintre cele mai bune luptătoare la karate VKF din lume și-a reconfirmat acest statut la turneul internațional Karate VKF Serie A din Indonezia, care a avut loc, în perioada 17-20 noiembrie 2022 la Jakarta, în Indonezia.

Miruna Mălăuță a reprezentat în această competiție internaționale nu doar clubul din care face parte, SC Poli Karate Petroșani, ci și România, ca membru al Federației Române de Karate. Sportiva din Petroșani a evoluat pe tabloul competiției de la Jakarta, la proba de kumite – categoria seniori -61 kg! După un parcurs aproape perfect, cu patru victorii categorice și doar o singură înfrângere, Miruna Mălăuță a câștigat medalia de bronz a competiției, fiind prima și deocamdată singura sportivă din România care reușește o astfel de performanță.

”După locul 5 la PREMIER LEAGUE BAKU – Azerbaidjan am reușit din nou să intrăm în finala pentru bronz a competiției de karate de la Jakarta, dupa un parcurs foarte bun, cu 3 tururi câștigate și doar o singură înfrângere. Este un rezultat pe care îl așteptam, știind ca am corectat o buna parte din greșelile pe care le-am făcut în trecut. De aceasta dată, noi, toți cei implicați în proiectul ”Miruna – medalie la seniori – KARATE WKF” am avut încrederea și convingerea că de acesta data nu ne vom mai opri la acel “ blestemat loc 5” de la competițiile anterioare. Și am reușit! Felicitări, Miruna! Mulțumesc tuturor pentru încurajări, susținere și încredere!”, a declarat Radu Polifronie, președintele CS Poli Karate Petroșani.

În cadrul competiție Karate VKF din Indonezia, Miruna Mălăuță a fost însoțită de antrenorul coordonator Alina Tinca.

O evoluție bună în cadrul acestei competiții a avut și sportivul Preda Luca (locul 15), acesta calificându-se până grupa finală la kata masculin, unde au mai participat și sportivii Nedelcu Andrei (locul 49) și Vulpoiu Eduard (locul 65).

Felicitări, Miruna Mălăuță! Felicitări, România!