1 Decembrie, pe pârtia de schi, la Straja!

Home Reportaj 1 Decembrie, pe pârtia de schi, la Straja!
1 Decembrie, pe pârtia de schi, la Straja!

Primii fulgi de nea din sezonul de iarnă al acestui an, dar și scăderea temperaturii din zona montană aduc speranțe mari pentru administratorii domeniului schiabil din stațiunea Straja Lupeni, care și-au propus să deschidă și în acest an, sezonul de iarnă din această stațiune, pe pârtia de schi.

Pentru asta, în seara zilei de 21 noiembrie 2022 a fost pusă în funcțiune ”Fabrica de zăpadă”. Zeci de tunuri de zăpadă au pornit producția de zăpadă artificială și pe principalele pârtii din centrul stațiunii Straja stratul de zăpadă se îngroașă de la o oră la alta, de la o zi la alta.

Pregătirile pentru noul sezon de iarnă de la Straja se derulează sub semnul optimismului, așa cum relevă și primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță. ”Am început producția de zăpadă artificală pe pârtiile principale din Straja. Dacă și prognozele meteorologice pentru zilele următoare se mențin, atunci suntem optimiști că și în acest an Straja va fi printre primele stațiuni de iarnă din România în care startul noului sezon va avea loc în prima zi de decembrie, dar mai ales ne dorim ca acest lucru să se întâmple pe pârtiile de schi. Sperăm să reușim să îndeplinim acest obiectiv și-i ateptăm pe toți iubitorii sporturilor de iarnă la o primă tură pe pârtiile de la Straja, de Ziua Națională a României, când deschidem oficial sezonul de iarnă”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Începând din acest an, domeniul schiabil de la Straja va fi administrat de o companie privată, care va asigura tot ceea ce ține de buna funcționare a instalațiilor de transport pe cablu, calitatea pârtiilor de schi, administrarea parcărilor ș.a.m.d. Licitația organizată în acest scop de Primăria municipiului Lupeni a fost câștigată de Comexim R Lupeni, compania omului de afaceri Emil Părău, un om dedicat dezvoltării și promovării turismului în Straja, fapt care constituie o garanție în plus a faptului că stațiunea va fi și în acest an în topul celor preferate de români pentru schi, snowboard, săniuș sau, pur și simplu, pentru o vacanță de vis în Valea Jiului.

Peste 25 de km de pârtii de schi, de toate categoriile, dar și o pârtie pentru sanie și o pârtie pentru copii, toate fiind deservite de instalații de transport pe cablu iar unele având și instalații de iluminat, fac parte din domeniul schiabil Straja. Accesul în stațiune se poate face atât cu telegondola, care pornește de la baza de agrement Brăița, cât și cu mașina, până la parcarea de ia intrarea în stațiunea montană.

Straja este cea mai căutată stațiune de schi din Valea Jiului și este apreciată ca fiinbd una dintre cele mai atractive destinații turistice pentru practicarea sporturilor de iarnă din România.