CJH ia măsuri pentru circulația fără probleme, în această iarnă, pe drumurile județene

Home Administrație CJH ia măsuri pentru circulația fără probleme, în această iarnă, pe drumurile județene
CJH ia măsuri pentru circulația fără probleme, în această iarnă, pe drumurile județene

Din punct de vedere calendaristic, iarna începe în câteva zile însă, din perspectiva realității din teren, primii fulgi de zăpadă și-au făcut deja simțită prezența.

În aceste condiții, administrația județeană tratează cu responsabilitate problema asigurării circulației rutiere în condiții de siguranță, motiv pentru care, după cum precizează Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, autoritățile au dispus ca, în cel mai scurt timp să se constituie Dispeceratul de iarnă care să fie pregătit să preia toate solicitările din teren.

”Pentru acest lucru, angajații Consiliului Județean Hunedoara vor fi la datorie 24 de ore din 24 pentru a centraliza problemele care apar în această perioadă. Am solicitat o monitorizare strictă a utilajelor de dezsăpezire. Și în acest an, operatorii au obligația de a acționa în teren doar cu utilaje dotate cu aparat GPS, pentru ca noi, să știm în timp real felul în care se acționează. Trebuie amintit încă o dată că intervențiile se fac după un nomenclator care stabilește exact timpul maxim în care se acționează pe drumuri, în funcție de categoria acestora. Am încredere că, așa cum ne-am pregătit și în anii trecuți, și în această iarnă vom reuși să asigurăm un trafic sigur, fără drumuri blocate!”, a declarat Costel Avram.

În același context a avut loc, la finalul săptămânii trecute, administratorul public al județului Hunedoara i-a convocat la sediul CJH pe repărezentanții operatorilor care vor acționa pe perioada iernii pentru a asigura un trafic rutier în siguranță. ”La întâlnire au participat și colegii mei din cadrul Serviciului Administrare drumuri împreună cu care am stabilit reguli clare pentru monitorizarea și gestionarea activității de deszăpezire în acest sezon. Ne dorim intervenții eficiente pentru ca populația să nu aibă de suferit din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Totodată este adevărat că administrăm cea mai lungă rețea de drumuri județene din țară de aceea intervențiile trebuie prioritizate în zonele cele mai afectate. De altfel, normativele în domeniu stabilesc clar timpii alocați pentru intervenții ale utilajelor, în funcție de importanța drumurilor”, a mai spus Costel Avram.

Dispeceratul de iarnă al CJH este, de pe acum, operațional! Astfel, orice probleme legate de circulația rutieră pe timp de iarnă pe drumurile județene hunedorene pot fi semnalate la numărul de telefon 0737553971. Autoritățile județene atrag însă atenția că problemele semnalate pe drumurile naționale și pe A1 sunt în responsabilitatea CNAIR, așa cum problemele ce pot apărea în zonele urbane, pe drumurile din interiorul localităților și pe diverse drumuri comunale sunt în responsabilitatea administrațiilor publice locale.